Κανελόνια με ζύμη σπιτικής κρέπας

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 650 γραμμάρια κιμά
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια
  • Αλάτι
  • Βούτυρο
  • Αλεύρι
  • Πιπέρι
  • Γάλα

Εκτέλεση

Για τις κρέπες
  1. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπάτε τα αυγά με ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και με το λάδι.
  2. Ρίχνετε το μείγμα στο αλεύρι και χτυπάτε το χυλό ώσπου να γίνει λείος.
  3. Αλείφετε ένα τηγάνι μικρού μεγέθους με βούτυρο και ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ από το χυλό.
  4. Γέρνετε ελαφρά το τηγάνι, ώστε να απλωθεί ο χυλός σε όλο τον πάτο.
  5. Ψήνετε την κρέπα μέχρι να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τη βγάζετε από το τηγάνι. Κατά τον ίδιο τρόπο ψήνετε και τις υπόλοιπες κρέπες.
Για τα κανελόνια
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια (αφού τα ψιλοκόψετε) μέχρι να μαραθούν.
  2. Πλάθετε τον κιμά, σχηματίζετε μια πίτα και τον βάζετε στο τηγάνι, τραβώντας στην άκρη τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Τον τσιγαρίζετε για 5 λεπτά περίπου σε κάθε πλευρά μέχρι να κοκκινίσει και στη συνέχεια τον κομματιάζετε με ένα πιρούνι και προσθέτετε ½ φλιτζάνι τσαγιού από τη σάλτσα τυριού.
  4. Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά το μείγμα. Βάζετε επάνω σε κάθε κρέπα δύο κουταλιές από το μείγμα και τις τυλίγετε σε ρολά.
  5. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί πυρέξ σε μια σειρά. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα τυριού, πασπαλίζετε με παρμεζάνα τριμμένη και ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 25 λεπτά.      www.newsbeast.gr