Νόμος είναι το δίκιο του τραπεζίτη!

Παραβιάζοντας ωμά την αρχή της ισότητας και της ισονομίας, δηλαδή το άρθρο 4 του Συντάγματος, η κυβέρνηση με νέα φωτογραφική διάταξη αμνηστεύει, εκ προοιμίου ή εκ των υστέρων, τα τραπεζικά στελέχη από κάθε ποινική ευθύνη για αδικήματα που διαπράττουν.
Κατατέθηκαν χθες στη Βουλή οι τελικές αλλαγές των νέων Κωδίκων και ειδικότερα του Ποινικού Κώδικα. Μεγάλη ανακούφιση πρέπει να αισθάνονται σήμερα στελέχη και διοικήσεις τραπεζών που σέρνονται στα δικαστήρια επειδή έδωσαν μερικά δισ. σε «θαλασσοδάνεια» και τώρα απαλλάσσονται -εκ προοιμίου ή εκ των υστέρων (λόγω ευνοϊκότερης διάταξης)- από κάθε ποινική ευθύνη.
Η εμπλουτισμένη από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, προσπαθώντας να διορθώσει την πρώτη εκδοχή αλλαγών που συντάχθηκαν επί νέας κυβέρνησης, προχώρησε στη χειρότερη δυνατή εκδοχή, παραβιάζοντας ωμά την αρχή της ισότητας και της ισονομίας, δηλαδή το άρθρο 4 του Συντάγματος: «Oι Ελληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. Oι Ελληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις». Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο Ποινικό Κώδικα, οι Ελληνες και οι Ελληνίδες πλην των τραπεζικών στελεχών είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.          www.efsyn.gr