Λαχταριστή γαριδομακαρονάδα με σκόρδο

Υλικά:
    500-700γρ. γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
    Μισό κιλό λιγκουίνι
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    8 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 4 σκελίδες σκόρδο, πολτό
    1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινη πιπεριά (μπούκοβο)
    1 κουταλάκι αλάτι πιπέρι, για γεύση

    1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
    4 φλιτζάνια σπανάκι
    1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα,
    μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    1 κουταλιά της σούπας
    χυμό λεμονιού.

Προετοιμασία:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε νερό και προσθέτουμε ζυμαρικά.
Στραγγίστε και βάλτε τα ζυμαρικά στην άκρη. Στο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο. μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και άρωμα. Πετάξτε μέσα τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι για να δοκιμάσετε και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν οι γαρίδες ροζ, αλλά να μην είναι πλήρως μαγειρεμένα.
Προσθέστε ρίγανη και σπανάκι, μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, παρμεζάνα και μαϊντανό. Ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτεί καλά και το βούτυρο να λιωθεί. Όταν οι γαρίδες μαγειρεύονται, προσθέτουμε χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε για άλλη μια φορά και μετά σερβίρουμε ζεστό.               www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Απόφαση σταθμός: Σύνταξη σε ασφαλισμένη με χρέη 86.000 ευρώ

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 27 Αυγούστου

Τα θέρετρα της διαπλοκής – «Αμαρτωλές σχέσεις» αστυνομικών και τοπικών παραγόντων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων