Φοιτήτριες έφτιαξαν βακτήριο που τρώει τα πλαστικά από τις θάλασσες

Μέχρι το 2050 στα βάθη των ωκεανών θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά από ότι ψάρια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.
Δύο φοιτήτριες της βιολογίας, η Jeanny Yao και η Miranda Wang,  ξόδεψαν ένα μεγάλο μέρος των μαθητικών και φοιτητικών τους χρόνων πάνω σε μελέτες προκειμένου να δώσουν λύση στη δραματική μόλυνση των υδάτων και πλέον έχουν το δικαίωμα να υπερηφανεύονται πως
κατάφεραν κάτι πραγματικά σημαντικό.            

Δημιούργησα ένα βακτήριο το οποίο θα επιτίθεται στα πλαστικά που βουλιάζουν στα άδυτα των ωκεανών και θα τα διαλύει, μετατρέποντας τα σε νερό.
Οι δύο νεαρές ερευνήτριες, που είναι 20 ετών, έχουν ήδη κερδίσει 5 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς για την σημαντική ανακάλυψη τους και έχουν γίνει οι πιο νεαρές επιστήμονες που κερδίζουν ποτέ το ερευνητικό βραβείο Perlman Science Prize.
«Είναι πρακτικά αδύνατο να σταματήσουν τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν πλαστικά. Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσουμε την ολοκληρωτική καταστροφή των υδάτων είναι να βρεθεί ένας τρόπος να διαλύσουμε εντελώς το υλικό, βιοδιασπώντας το».
Οι μελέτες συνεχίζονται προκειμένου να τελειοποιηθεί η διαδικασία ώστε να είναι σύντομα σε θέση να λειτουργήσει εκτός εργαστηρίου, στις πραγματικές υγρές συνθήκες της θάλασσας.   www.in.gr