Φακές σούπα με ντομάτα

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. φακές
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα ξυσμένη στον τρίφτη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις φακές και τις ξεπλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τις αφήνετε σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να ετοιμάσετε το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το σκόρδο.
  2. Κατόπιν, στραγγίζετε τις φακές και τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μαζί με όσο νερό χρειάζεται να τις σκεπάζει.
  3. Τις βράζετε για 10 λεπτά και μετά τις στραγγίζετε.
  4. Τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα μαζί με 6 φλιτζάνια φρέσκο νερό. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα και τα φύλλα δάφνης.
  5. Αφήνετε τις φακές να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτετε το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και λίγο ξίδι. Συνεχίζετε να βράζετε για 30 λεπτά επιπλέον, μέχρι να βράσουν καλά και να χυλώσουν.                 www.newsbeast.gr