Προετοιμάστε το κατοικίδιό σας για τον ερχομό του μωρού σας

Η ζωή στο σπίτι με ένα μωρό, ιδιαίτερα όταν αυτό έρχεται ενώ εσείς είχατε συνηθίσει σε ένα ανεξάρτητο ρυθμό, είναι δύσκολη.Πόσο μάλλον όταν έχετε μαζί με το μωρό σας, να σκεφτείτε και τις αντιδράσεις ενός κατοικίδιου.
Οσοι έχουν σκυλάκι στο σπίτι και περιμένουν μωρό, ανησυχούν για το πώς θα αντιδράσει το κατοικίδιό τους.

Τι πρέπει να κάνετε;
Πηγαίνετε το κατοικίδιό σας στον κτηνίατρο

Βασική προτεραιότητα είναι η επίσκεψη στον κτηνίατρο. Κλείστε ραντεβού, σιγουρευτείτε ότι έχετε κάνει όλα τα εμβόλια. Υπάρχει η άποψη ότι, όταν υπάρχει μωρό στο σπίτι, ίσως τα κατοικίδια θα πρέπει να στειρωθούν ώστε να αποφευχθούν επιπλοκές υγείας που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα, ενώ τα στειρωμένα κατοικίδια θεωρούνται πιο ήρεμα. Εσείς ρωτήστε και τον κτηνίατρό σας γι’ αυτό το θέμα.

Εκπαιδεύστε το σκυλάκι σας

Αν το κατοικίδιο σας δεν είναι όσο εκπαιδευμένο χρειάζεται, προσπαθήστε να το μάθετε σε κάποιους κανόνες συμπεριφοράς, πριν από τη γέννηση του παιδιού. Στόχος σας πρέπει να είναι να υπακούει στο σταματάει τις… φασαρίες όταν του το ζητήσετε, για να αποφύγετε –ει το δυνατόν- τα… παιχνιδίσματα με το μωρό σας όσο αυτό είναι ακόμα μικρό.
Συνηθίστε το κατοικίδιό σας σε παιδικούς θορύβους!

Το κατοικίδιό σας έχει μάθει σε μια ρουτίνα και αυτή θα του χαλάσει ο ερχομός του μικρού σας. Προσπαθήστε να το βάλετε στο… κλίμα, πριν από τον τοκετό σας, βάζοντάς του κάποια cd με παιδιούς θορύβους, όπως το κλάμα ενός μωρού ή το γέλιο του!
Μεριμνήστε για τη φροντίδα του κατοικίδιού σας

Όσο δεν είχατε παιδί, τόσο περισσότερο χρόνο αφιερώνατε στο κατοικίδιό σας. Αυτό όμως δεν θα μπορείτε να το κάνετε μετά την έλευση του μωρού σας. Αν είχατε εσείς όλο το βάρος της φροντίδας του, θα ήταν καλό να βρείτε κάποιον που θα αναλάβει το τάισμά του, και τη βόλτα του όσο εσείς θα είστε ιδιαίτερα απασχολημένη με το μωρό σας, δηλαδή όλη τη μέρα!
Τσεκάρετε την όσφρησή του

Τα σκυλιά έχουν ιδιαίτερα ικανή όσφρηση, γι’ αυτό θα πρέπει να ξεκινήσετε να του «δίνετε» να μυρίσει μυρωδιές που θα είναι πολύ συχνές όταν γεννηθεί το μωρό σας. Παραδείγματος χάρη, μπορείτε να δώσετε στο σκυλάκι σας μία κουβερτούλα με την οποία είχε σκεπαστεί το μωρό σας στο μαιευτήριο, ούτως ώστε να έχει μάθει τη μυρωδιά του με το που θα επιστρέψετε.
Πηγή: mother.gr