Ούτε στα ψιλά...

Αλλος ένας θάνατος κρατουμένου μέσα στις φυλακές με άγνωστη ακόμα αιτία συμπλήρωσε τη θλιβερή λίστα της νέας Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής πολιτικής.
Την ώρα που οι επικοινωνιακές τακτικές για τις εφόδους στις φυλακές και για την καθυστέρηση των πειθαρχικών συμβουλίων στην
απονομή ποινών για συγκεκριμένους επίορκους σωφρονιστικούς φιλοξενούνται σε ρεπορτάζ του εκδοτικού ομίλου Αλαφούζου, η σιωπή για τους θανάτους εξακολουθεί να αποτελεί τη βασική (όψιμη) επιλογή ΜΜΕ και κυβέρνησης. Το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. φαίνεται να συγκινείται περισσότερο με τον αριθμό των κινητών που βρίσκει στις εφόδους παρά με τους θανάτους κρατουμένων, αν κρίνουμε από τις ανακοινώσεις και τις διαρροές στα ΜΜΕ.
Ο πέμπτος, ίσως και έκτος, κατά σειρά θάνατος μέσα στους λίγους μήνες που βρίσκεται επικεφαλής της Αντεγκληματικής Πολιτικής η πρώην υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Νικολάου συνέβη στο κατάστημα κράτησης Χανίων λίγες μόνο ώρες πριν αλλάξει ο χρόνος.
Ισως έστω και τώρα να είναι μια ύστατη ευκαιρία προκειμένου να κατανοήσουν όλοι εκεί στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. αλλά και στην πολύ δραστήρια Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων ότι η πολιτεία είναι υπεύθυνη για τη ζωή και την υγεία των κρατουμένων.                     www.efsyn.gr