Βράβευση Γ. Σταθά από τον Σύλλογο Ιμβρίων για την στήριξή του στα ελληνικά σχολεία

Τον Δήμαρχο Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας Γιάννη Σταθά βράβευσε  ο Σύλλογος Ιμβρίων για την πρωτοβουλία του να ενισχύει οικονομικά τα ελληνικά Σχολεία της Ίμβρου εκχωρώντας μέρος της μηνιαίας βουλευτικής του αποζημίωσης, όταν ήταν μέλος του κοινοβουλίου.
 Η τελετή επίδοσης της τιμητικής πλακέτας  από τον Πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Ιμβρίων Στέλιο Πούλαδο, έγινε την Κυριακή, στην έδρα του Συλλόγου στην Νέα Σμύρνη,  στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. 
Από το 2013 ο Γιάννης Σταθάς, έδινε ένα μέρος της βουλευτικής αποζημίωσής του για τις ανάγκες του σχολείου της Ίμβρου, ενώ τον Οκτώβριο του 2015 προσκλήθηκε τιμητικά στην Ιμβρο κατά τον Αγιασμό του ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου Ίμβρου στα Αγρίδια, που άνοιξε τότε, για πρώτη φορά μετά το 1964, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, εκπροσώπων της εκκλησίας, της ελληνικής και τουρκικής πολιτείας και πλήθους κόσμου. <<Πολύ διακριτικά και χωρίς καμία τυμπανοκρουσία δίνει από το 2013 μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης για τις ανάγκες του σχολείου της Ίμβρου (...)  Μακάρι την ευαισθησία του αυτή να την ακολουθούσαν και άλλοι συνάδελφοί του…>>, είχε αναφέρει παλιότερα σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιμβρίων για την προσφορά του Γ.Σταθά, την οποία ο ίδιος ουδέποτε είχε αναφέρει.  
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Χατζηδάκης, ο τ. βουλευτής του Συριζα και  τ. υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου,  οι Δήμαρχοι Νέας Σμύρνης  Σταύρος Τζουλάκης, 

Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος

 

και Καλλιθέας Δημ. Κάρναβος

 καθώς 

και πάρα πολλά μέλη του Συλλόγου.