Γεμιστά καλαμάρια.Νόστιμη συνταγή και για όσους νηστεύουν

Υλικά

  • 1 ½ κιλό καλαμάρια
  • 100 γρ. ρύζι
  • 40 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Χυμός λεμονιού
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, καθαρίζετε τα καλαμάρια και χωρίζετε το κεφάλι με τα πλοκάμια από το σώμα.
  2. Κατόπιν, τα πλένετε και τα στραγγίζετε.
  3. Ψιλοκόβετε τα κεφάλια με τα πλοκάμια και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μισό λάδι και τις ντομάτες.
  4. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι για 7 με 8 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  5. Στη συνέχεια στραγγίζετε το ρύζι και το ανακατεύετε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το αφήνετε στην άκρη.
  6. Ρίχνετε σε ένα μούλτι τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Ανακατεύετε το μείγμα λιαστής ντομάτας με το ρύζι και γεμίζετε με ένα κουταλάκι τα καλαμάρια.
  8. Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και απλώνετε τα γεμιστά καλαμάρια.
  9. Ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά.              www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων