«Ανάστατες» οι αλυσίδες από τη διεύρυνση ωραρίου

Extreme makeover στους σχεδιασμούς λειτουργίας και διαχείρισης των αλυσίδων σούπερ μάρκετ προκαλούν τα μέτρα για διευρυμένο ωράριο, συμπεριλαμβανομένης και της πρόβλεψης για τις τέσσερις επόμενες Κυριακές.


Στελέχη των σούπερ μάρκετ, με τα οποία επικοινώνησε η «Ν», δεν υποστηρίζουν τα μέτρα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας, καθώς -όπως αναφέρουν- αφενός έχει αρχίσει να διαφαίνεται ομαλοποίηση στην κίνηση στα καταστήματα, αφετέρου ανησυχούν ότι θα «εξοντώσει» τους εργαζόμενους.

Αναλυτικότερα, νέο «πονοκέφαλο» για τις αλυσίδες προκαλεί η απόφαση για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και μάλιστα μετά την ήδη επιβαρυμένη περίοδο καταναλωτικής φρενίτιδας που ξέσπασε από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Οι αλυσίδες προχωρούν σε ad hoc κινήσεις ενδυνάμωσης της λειτουργικής τους δυναμικής και μέτρων θωράκισης του ανεφοδιασμού των καταστημάτων τους, που περιλαμβάνουν: προσλήψεις εργαζoμένων, αναβάθμιση των ψηφιακών συστημάτων, ενίσχυση του στόλου των φορτηγών τους, ενώ εξετάζουν και τη σύναψη νέων συνεργασιών με εξωτερικούς παρόχους ώστε να διευρύνουν το πεδίο διανομής των ηλεκτρονικών παραγγελιών.         www.naftemporiki.gr