Βελουτέ σούπα από σπαράγγια

Υλικά:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
600 γρ σπαράγγια, καθαρισμένα από τα κοτσάνια τους και κομμένα στη μέση
1/2 κούπα αρακά
αλάτι και πιπέρι
4 κούπες ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικά
1 κούπα νερό

1 κούπα γιαούρτι
1 κούπα παρμεζάνα

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το πράσο, το σκόρδο και το αλάτι με το πιπέρι. Σόταρε για 3 λεπτά, μέχρι το πράσο να μαλακώσει. Πρόσθεσε και τα σπαράγγια και σόταρε για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίξε μαζί και τον αρακά με τον ζωμό και άφησέ το μείγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά, χαμηλώνοντας στο μέτριο τη θερμοκρασία. Μόλις είναι έτοιμο και τα σπαράγγια μαλακά, άφησε για 10 λεπτά να κρυώσει η σούπα και μετά πέρασε τη από το μπλέντερ να γίνει κρεμώδης. Ρίξε το γιαούρτι και το αλάτι και το πιπέρι. Μετέφερε όσο είναι ζεστή σε μπολ και αν θες πασπάλισε τριμμένη παρμεζάνα.          www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων