ΠΟΥ: Τα κατοικίδια δεν μολύνονται από τον Covid-19

Ένα καλό νέο για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ένδειξη ότι τα κατοικίδια ζώα όπως τα σκυλιά ή οι γάτες μπορούν να μολυνθούν από τον κορονοϊό.
Όπως και οι προηγούμενοι ιοί SARS, ο Covid-19 μεταδίδεται κυρίως μέσω σταγονιδίων από το
φτέρνισμα, το βήχα, το σάλιο ή την εκπνοή. Μπορεί τα κατοικίδια να παράγουν σταγονίδια αρκετά εύκολα, αλλά υπάρχουν σημαντικοί φραγμοί ώστε ο ιός  να μην μεταδίδεται από ανθρώπους σε ζώα και αντίστροφα.
«Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα ζώα συντροφιάς , κατοικίδια ζώα όπως τα σκυλιά ή οι γάτες, μπορούν να μολυνθούν από τον νέο κορονοϊό» λέει ο ΠΟΥ.
Στην Κίνα, όπου ζουν οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με τον ιό, τοπικοί αξιωματούχοι ενός χωριού στην επαρχία Zhejiang ζήτησαν από τους κατοίκους να απομονώσουν τα ζώα και να σκοτώσουν τα αδέσποτα. Ένα άλλο χωριό της χώρας έκανε σκότωσε τα ζώα για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.
Κι αυτό γιατί εκτιμάτε  πως ο Covid-19 προήλθε από νεκρά ζώα σε μια αγορά στη Γουχάν από όπου ξεκίνησε η επιδημία, η οποία τελικά εξαπλώθηκε στους ανθρώπους.
Όμως, τα ζωντανά ζώα φαίνεται να είναι ασφαλή. Παρόλο που ένας σκύλος στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε «ασθενώς θετικός» στον κορονοϊό και μπήκε σε καραντίνα, ο ΠΟΥ θεωρεί ότι είναι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και όχι αυτά που κινδυνεύουν.            www.efsyn.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων