Τα ζώδια και τα λάθη στο φλερτ

ΚΡΙΟΣ
Βιάζεσαι και δεν κρατιέσαι. Κι αυτό φαίνεται, διότι δεν είσαι και τύπος της αυτοσυγκράτησης. Από το βήμα Α (το «χαίρω πολύ») θέλεις κατευθείαν να πας στο Ω, το οποίο εδρεύει ακριβώς στην κρεβατοκάμαρά σου. Και χωρίς ενδιάμεσο σταθμό. Αν δεν πρόκειται για συμπεφωνημένη… αρπαχτή, σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η βιασύνη. Αν είσαι γυναίκα, οι άντρες ξενερώνουν με μια τέτοια προσέγγιση.
Αν είσαι άντρας, οι γυναίκες θίγονται. Δώσε χρόνο στη συζήτηση να κυλήσει, στον άλλο να ανοιχτεί, στην οικειότητα να αναπτυχτεί. Περίμενε λιγάκι, κι αύριο εδώ θα είσαστε, δεν πρόκειται δα να έρθει η συντέλεια του κόσμου!

ΤΑΥΡΟΣ
Σου αρέσει. Μάλλον. Τσεκάρεις και ξανατσεκάρεις την εμφάνιση, τη συμπεριφορά, την ομιλία και τα διαπιστευτήρια του ατόμου. Ναι, τελικά σου αρέσει. Το αποφάσισες. Μόνο που, μέχρι να πάρεις μπρος, κάποιο άλλο άτομο με ποιο σβέλτα αντανακλαστικά μπήκε στη μέση. Ή το πρόσωπο που σε ενδιάφερε (όπως κατέληξες μετά από τόση σκέψη), φεύγει. Η συνάντηση παίρνει μια τροπή που δεν σου επιτρέπει περαιτέρω προσέγγιση. Και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο χρόνος σας τελείωσε, λυπάμαι, χάσατε. Αν συμπεριφέρεσαι σαν να πρόκειται να υπογράψεις ισόβιο συμβόλαιο κάθε φορά που γνωρίζεις κάποιον, δεν θα φτάνεις και πολύ μακριά.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Μπορεί το οικογενειακό timing, που σε γέννησε στο ζώδιο των Διδύμων να σε προίκισε με το χάρισμα της ευγλωττίας, αλλά ως γνωστόν, το πολύ το «Κύριε ελέησον» το βαριέται και ο παπάς. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για ένα άτομο που μόλις σε γνώρισε και δεν μπορεί να ξέρει πόσο καλή ψυχή έχεις κατά βάθος. Κάτω δηλαδή από την ατέλειωτη πολυλογία σου. Είπαμε, να επικοινωνήσεις. Και να εντυπωσιάσεις. Αλλά άσε και τον άλλο να σταυρώσει μια κουβέντα. Οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν σχέση (και) για να έχουν κάποιον να τους ακούει. Όχι να τους πιάνει μονότερμα…
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Είσαι γεννημένος για τον έρωτα, το ξέρουμε. Χωρίς αυτόν η ζωή σου θα είχε ένα τεράστιο κενό. Αλλά δεν είναι ανάγκη να δείχνεις πόσο το έχεις ανάγκη. Δεν το δείχνεις; Νομίζεις. Μπορεί να πιστεύεις ότι διατηρείς μια πόζα ανεξαρτησίας, καθώς έχεις εξαπολύσει τα όπλα της γοητείας σου, για να μαγνητίσουν το «πρόσωπο». Αλλά μερικές φορές, αυτά που δεν λέγονται μιλούν πιο δυνατά. Και ο άλλος, αν δεν έχει κεραυνοβοληθεί από ένα ξαφνικό έρωτα, πράγμα που δεν συμβαίνει και κάθε μέρα, θα αρχίσει να ψάχνει την πόρτα και μια δικαιολογία για να τη διασχίσει, πριν του περάσεις… χειροπέδες.

ΛΕΩΝ
Το ’χεις που το ’χεις το κουσούρι της επίδειξης, έτσι και χρειαστεί να βάλεις τα μεγάλα μέσα, ξεπερνάς κάθε όριο. Σύμφωνοι, τα άτομα που πλασάρουν τον εαυτό τους με αυτοπεποίθηση, σχεδόν πάντα κερδίζουν αυτό που επιδιώκουν. Αλλά μερικές φορές δίνεις την αίσθηση του εγωκεντρικού ανθρώπου, πράγμα που κανείς δεν θα προτιμούσε, αν επρόκειτο να δημιουργήσει μια σχέση. Δεν λέμε βέβαια να λουφάξεις και να απαντάς μόνο σε ό,τι σε ρωτάνε (άσε που, ως Λέων, δεν θα μπορούσες, ακόμα και να ήθελες). Απλώς βρες το μέτρο και… άσε και τον άλλο να κάνει το κομμάτι του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Πολλές φορές, απέναντι σε ένα πρόσωπο που μόλις γνώρισες και σου αρέσει, προσπαθείς να αναδείξεις το σημαντικότερο κατ’ εσέ προσόν σου: ότι είσαι καλό και σοβαρό παιδί. Ένα άτομο άξιο για μια καλή και σοβαρή σχέση. Μόνο που καταλήγεις, από την πολύ αυτοσυγκράτηση, να το παίζεις… Παρθενόπη, αφαιρώντας κάθε στοιχείο ερωτικού παιχνιδιού, κάθε σεξουαλικό υπονοούμενο, κάθε αισθησιακή πρόκληση. Δυστυχώς, προτού ο άλλος να φτάσει στο σημείο να ξαφνιαστεί ευχάριστα όταν θα του αποκαλύψεις την ερωτική πλευρά σου, θα την έχει ήδη κάνει. Θα σε έχει θεωρήσει αυτό που επιδίωκες: ένα πολύ σοβαρό άτομο. Μα πολύ σοβαρό, λέμε.

ΖΥΓΟΣ
Είναι ωραίο να ανακαλύπτεις ότι συμφωνείς με κάποιον που σου αρέσει σε διάφορα πράγματα, ότι έχετε κοινά γούστα και παρόμοιες επιδιώξεις. Όμως εσύ, στην προσπάθειά σου να φανεί πόσο ταιριάζετε, βιάζεσαι να συμφωνήσεις σχεδόν με τα πάντα. Ακόμα και με όσα κανονικά δεν θα συμφωνούσες. Και επιπλέον, σχεδόν χοροπηδάς ζητωκραυγάζοντας, όταν προκύπτουν να κοινά σας σημεία. Βάζεις και την αναγκαία σάλτσα για να υπογραμμίσεις το γεγονός και μόνο που δεν ευχαριστείς δημοσίως το σύμπαν, που σου έστειλε επιτέλους την αδελφή ψυχή σου. Ή το κάνεις και αυτό; Είπαμε να ταιριάζεις, αλλά σε κανένα δεν αρέσει τόσος θεατρινισμός.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το ενδιαφέρον σου για την ανθρωπότητα γενικά αγγίζει τα όρια της αδιακρισίας. Κι ακόμα περισσότερο, αν ο εκπρόσωπος της ανθρωπότητας που έχεις μπροστά σου, σε ενδιαφέρει για μια περαιτέρω ερωτική προσέγγιση. Όλοι θέλουμε να μαθαίνουμε πληροφορίες για το άτομο που μας αρέσει, εσύ όμως το κάνεις να δείχνει σαν ανάκριση. Και επιπλέον καρφώνεις τον άλλο με εκείνο το διεισδυτικό και γεμάτο δυσπιστία βλέμμα του Σκορπιού που δεν φαντάζεσαι πόσο ενοχλητικό είναι. Το μόνο που σε σώζει είναι να έχεις πει εξαρχής το ζώδιό σου, για να μη νομίζει ο άλλος πως είσαι του ΣΔΟΕ ή της Αντιτρομοκρατικής.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Συχνά, όταν γνωρίζεις κάποιο πρόσωπο που σου αρέσει, η στάση σου συνοψίζεται σε ένα «Μ’ αρέσεις, αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας». Δείχνεις ολοφάνερα το ενδιαφέρον σου, διαρκώς όμως αφήνεις να φανεί ότι… δεν κόβεις και φλέβες για το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου. Κάτι που κανείς δεν σου έχει ζητήσει (όχι ακόμα, τουλάχιστον), ωστόσο δεν χρειάζεται να τονίζεις πόσο είσαι και θα παραμείνεις… ελεύθερο πουλί κι όχι κορόιδο στο κλουβί. Γιατί εντέλει δικαίως το πρόσωπο, που υποτίθεται ότι φλερτάρεις, θα αναρωτηθεί, κατά το γνωστό ανέκδοτο, «αφού σε χαλάει, ρε φίλε, τότε γιατί το κάνεις;».

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Δεν το κουνάς ρούπι από τη θέση σου, περιμένοντας από τον άλλο να κάνει τα βήματα της ερωτικής προσέγγισης. Το παίζεις συγκρατημένα έως απόμακρα, ενώ τυχαία δήθεν αφήνεις να φανεί η φιρμάτη ετικέτα στο μπουφάν σου. Ή, τυχαία δήθεν και πάλι, ανοίγεις κουβέντα για το συνέδριο της εταιρείας στη Σαγκάη όπου ήσουν ομιλητής. Αλλά και πάλι δεν εκδηλώνεις το ερωτικό σου ενδιαφέρον. Απλώς εμφανίζεις τον εαυτό σου σαν ένα καταπληκτικό κελεπούρι, λες και είσαι σε συνέντευξη για να σε προσλάβουν. Και μετά θα αναρωτιέσαι γιατί θα φύγεις με μόνη παρέα το… φιρμάτο μπουφάν σου παραμάσχαλα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είσαι άτομο με αρχές και ιδεολογίες, αυτό το ξέρουμε. Αλλά δεν χρειάζεται να το παρακάνεις στην επίδειξη του επαναστατικού και ασυμβίβαστου εαυτού σου, από την πρώτη κιόλας κουβέντα που θα ανοίξεις με κάποιον που σε τραβάει ερωτικά. Το να ξεδιπλώνεις με κάθε αφορμή το ιδεολογικό σου μανιφέστο, κριτικάροντας πράγματα που μπορεί για τον άλλο να μην είναι τόσο αξιόμεμπτα ή ακόμα και να του αρέσουν (τύπου: «Μα τι ελεεινά παρακμιακά τραγούδια γράφει ο Τάδε»), μπορεί να δημιουργήσει απομάκρυνση. Ενώ πιθανόν θα τα πηγαίνατε μια χαρά με το υποψήφιο πρόσωπο, έστω κι αν έχει «παρακμιακά» μουσικά γούστα.

ΙΧΘΥΕΣ
Μπορεί σε κάποιο βαθμό αυτό το «φευγάτο» και ομιχλώδες στιλάκι σου να αποτελεί ένα στοιχείο της γοητείας σου, από την άλλη όμως βάζει κάθε υποψήφιο ταίρι στη διαδικασία του να προσπαθεί να ανακαλύψει αν τελικά ενδιαφέρεσαι ή όχι για το άτομό του. Ίσως έτσι εκφράζεις και τη δική σου αμφιβολία, πάντως το «και θέλω και δεν θέλω» καταντά κουραστικό από ένα σημείο και πέρα. Και πολλοί δεν έχουν τη διάθεση να σε… ψυχαναλύουν επ’ αόριστον, για να διαπιστώσουν τις προθέσεις σου. Πρόσεξε λοιπόν μήπως, όταν πια θα ανακαλύψεις ότι τελικά ήθελες, το πουλάκι θα έχει πετάξει.
Πηγή: myastro.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ που ακούει τα πάντα

Επιδοτήσεις ρεύματος – Εκτός η γκαρσονιέρα του φοιτητή, εντός η βίλα της Εκάλης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων