Σκληρή επίθεση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον ΣΚΑΪ

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ:
«Πότε ακριβώς σταμάτησαν τα συσσίτια της Εκκλησίας;»

«Προκαλεί έντονη έκπληξη, απορία και θυμηδία η απόπειρα της πρωτοβουλίας ‘’Όλοι Μαζί Μπορούμε’’ του Ομίλου Σκάϊ να απομειώσει και να υποβαθμίσει την κοινωνική προσφορά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γιατί τι άλλο από παραχάραξη της πραγματικότητας και αλλοίωση της αλήθειας μπορεί να είναι η αναφορά σε ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και διαδικτυακά μηνύματα ότι «Σε μία εποχή όπου τα συσσίτια των Εκκλησιών έχουν σταματήσει… το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” συνεχίζει να βοηθά τους συμπολίτες του και να τους στηρίζει».

Πληροφορούμε λοιπόν τους υπεύθυνους της πρωτοβουλίας, αλλά και οποιουσδήποτε άλλους αμφισβητούν, με κίνητρα που οι ίδιοι γνωρίζουν, την διαρκή προσφορά της Εκκλησίας μας προς τους αδυνάμους συμπολίτες μας και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού – ιδιαίτερα μάλιστα κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και, φυσικά, της σημερινής δοκιμασίας- ότι η αλήθεια είναι απλή, ξεκάθαρη και μία. Τα ενοριακά συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που συντονίζονται από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της, όπως και τα ενοριακά συσσίτια των κατά τόπους Μητροπόλεων, και, βέβαια, τα συσσίτια του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ”Αποστολή” συνεχίζονται και θα συνεχίζονται αδιαλείπτως, όσο η κοινωνία μας και οι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη. Χωρίς διαφημιστικά σποτ, χωρίς τυμπανοκρουσίες και δίχως την ανάγκη δημόσιας αναγνώρισης… Μόνον που συνεχίζονται με τελείως διαφορετικούς τρόπους, όπως η εβδομαδιαία διανομή δεμάτων τροφίμων στα σπίτια των αδυνάμων συμπολιτών μας, σε συνεργασία και με τον Δήμο Αθηναίων και με τους λοιπούς Δήμους, καθώς, ”Όλοι Μένουμε Σπίτι” και οι μαζικές συναθροίσεις των συνανθρώπων μας που τρέφονται από τα συσσίτια θα έθεταν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους και, εν γένει, τη δημόσια υγεία.
Η Εκκλησία, και στο κοινωνικό Της έργο, τηρεί απαρέγκλιτα τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας, γιατί η προστασία της ζωής των ανθρώπων είναι η υπέρτατη προτεραιότητα. Όπως άλλωστε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επανειλημμένα έχει τονίσει, η Εκκλησία ήταν, είναι και θα είναι κοντά στο πλευρό όλων των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, πάντα κοντά στην κοινωνία, πάντα δίπλα στον λαό μας».            fonaklas.blogspot.com