Πώς να κάνετε το κατοικίδιό σας χαρούμενο

Η αγάπη που έχουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων για τα μικρά, χνουδωτά ζωάκια είναι γνωστή. Δεν είναι λίγες οι φορές που τους φέρονται σαν μωρά. Πώς μπορείς να κάνεις κι εσύ το κατοικίδιό σου ευτυχισμένο;

Τάιζέ το με υψηλής ποιότητας τρόφιμα.

Το φαγητό είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας ενός ζώου. Πρέπει λοιπόν, να του προσφέρεις μια τροφή που το ξετρελαίνει
γευστικά, αλλά και να είναι ποιοτική για την υγεία του.

Πέρνα αρκετό χρόνο μαζί του.

Αφιέρωσε χρόνο για να παίξετε, κάθε μέρα. Τα κατοικίδια ζώα δεν καταλαβαίνουν από “Είμαι πολύ απασχολημένος για να παίξω μαζί σου” ή “Είχα μια εξαντλητική μέρα στη δουλειά και νιώθω πτώμα”. Έχουν περάσει όλη την ημέρα στο σπίτι χωρίς να κάνουν τίποτα, και περιμένουν πώς και πώς να δουν τον ιδιοκτήτη τους.

Βούρτσισμα.

Βούρτσιζε συχνά το κατοικίδιό σου. Η περιποίηση είναι κάτι που τα περισσότερα ζώα αγαπούν. Τα κάνει να φαίνονται όμορφα και να νιώθουν καλά. Η τακτική φροντίδα συμβάλλει, επίσης, στην πρόληψη προβλημάτων στο δέρμα και τη γούνα. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, γιατί υποθέτεις ότι τα δόντια της βούρτσας θα το ενοχλούν, το λατρεύουν.



Δώστου λιχουδιές.

Είναι εύκολο να διαπιστώσεις πόσο τρελαίνονται για λιχουδιές. Εκτός από τη βασική, καθημερινή τροφή του, χάρισέ του μια λιχουδιά κάθε φορά που σε ακούει ή κάνει κάτι σωστά. Θα χαρεί πολύ.

Πήγαινέ το στον κτηνίατρο.

Ξέρω τί σκέφτεσαι. Πώς μπορεί μια επίσκεψη στον κτηνίατρο να κάνει ένα κατοικίδιο ευτυχισμένο; Είναι αλήθεια ότι πολλές γάτες και σκυλιά δεν απολαμβάνουν αυτή την επίσκεψη. Όμως, ένα υγιές ζωάκι είναι ένα ευτυχισμένο ζωάκι.

Απομάκρυνε τσιμπούρια και ψύλλους.

Τα ενοχλητικά ζωύφια κάνουν την καθημερινότητα των ζώων δύσκολη. Προκαλούν έντονη φαγούρα, που κάνει το σκυλί ή τη γάτα να νιώθουν άθλια. Φαντάσου όταν σε τσιμπάει κουνούπι πως νιώθεις. Έτσι, νιώθουν κι αυτά.

Μίλα του.

Δεν χρειάζεται να καταλαβαίνει ό,τι του λες. Η φωνή σου έχει τη δύναμη να το ηρεμήσει, να το κινητοποιήσει και να το κάνει να νιώθει πως το αγαπάς. Όπως ένα μωρό. Στην αρχή δε καταλαβαίνει τί του λέμε. Όμως, γελάει.            www.govastileto.gr