Όχι ξενοδοχεία αλλά... δωμάτια καραντίνας...προβλέπει η νέα ΚΥΑ

Την... προσωρινή διαμόρφωση των ξενοδοχειακών μονάδων προβλέπει η νέα ΚΥΑ που υπεγράφη μετά από απόφαση τριών υπουργείων (Οικονομικών, Τουρισμού και Υγείας) για το άνοιγμα του τουρισμού. Αυτό σημαίνει ότι αρχικά τουλάχιστον δεν θα υπάρχουν...

ειδικά διαμορφωμένα ξενοδοχεία καραντίνας, όπως προέβλεπε ο σχεδιασμός αλλά δωμάτια σε κάθε ξενοδοχείο, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις. 

Ουσιαστικά, τα ξενοδοχεία θα περιλαμβάνουν δωμάτια καραντίνας ώστε να είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους απομόνωσης επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού, αριθμού που θα είναι ανάλογος των συνολικών δωματίων των καταλυμάτων.  


Όπως ορίζει η ΚΥΑ, για καταλύματα μέχρι και 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας. Για καταλύματα έως 50 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο δωματίων απομόνωσης. Τέλος, για καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του εκάστοτε καταλύματος.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρόκειται για μία προσωρινή λύση μέχρι ότου υπάρξουν καταλύματα για τη διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση μετάδοσης της νόσου. Ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης δήλωσε σχετικά: «Η ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Σήμερα ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό βήμα που εμπεδώνει αυτό το αίσθημα ασφάλειας. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε καθημερινά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο». 

Νοτοπούλου: Χαριστική βολή στον τουρισμό

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι απέτυχε να εκπονήσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης κρουσμάτων και μετακυλύει την ευθύνη στους ανθρώπους του Τουρισμού».Η κ. Νοτοπούλου χαρακτηρίζει «ανεπαρκή» τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και, μεταξύ άλλων, προσθέτει: «Το Υπουργείο Τουρισμού απέτυχε με τα "ξενοδοχεία καραντίνας" όπως ήταν αναμενόμενο λόγω του αποτρεπτικά χαμηλού αντιτίμου που διέθεσε, ενώ θα έπρεπε να φροντίσει να υπάρχει κατάλυμα κατάλληλων προδιαγραφών σε κάθε τουριστικό προορισμό. Η κίνηση απελπισίας να επιβάλλει δωμάτια καραντίνας σε κάθε κατάλυμα αποτελεί τη χαριστική βολή στον ελληνικό Τουρισμό!». 

«Η Τουριστική σεζόν έχει ανοίξει και δεν υπάρχει ακόμα σχέδιο διαχείρισης κρουσμάτων ενώ τα πρωτόκολλα λειτουργίας είναι ελλιπή, δεν έχει καλυφθεί η εκπαίδευση των εργαζομένων ούτε διαδικαστικά ούτε οικονομικά. Η αγανάκτηση των ανθρώπων του Τουρισμού είναι απόλυτα δικαιολογημένη», προσθέτει, ενώ αναρωτιέται αν η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συμφωνεί με την αλλαγή αυτή το σχεδιασμό. 

«Εξαιτίας της ανεπάρκειας του κ. Θεοχάρη δεσμεύονται δωμάτια στην πιο δύσκολη περίοδο και είναι προφανές πως σε περίπτωση διαμονής κρούσματος οι επιπτώσεις στις κρατήσεις τους θα είναι δραματικές οδηγώντας ταυτόχρονα σε υπονόμευση του Τουριστικού μας προϊόντος διεθνώς. Η προχειρότητα, οι παλινωδίες και οι εμμονές του Υπουργού Τουρισμού βάλλουν ευθέως κατά του Τουριστικού μας προϊόντος ενώ εγείρονται και ζητήματα Δημόσιας Υγείας». 

«Με την απόφαση αυτή μπαίνουμε σε μεγαλύτερη υγειονομική επισφάλεια και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει πίσω την εγκληματική για τον τουρισμό ΚΥΑ και να προστατεύσει τον ελληνικό τουρισμό από τον ίδιο της τον εαυτό», καταλήγει.     nonews-news.blogspot.com

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων