Εξοχικό στη γάστρα

Υλικά

  • 1.200 γρ. αρνίσιο κρέας από μπούτι χωρίς κόκαλο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 4 πιπεριές
  • 2 καρότα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
  2. Κόψτε τα λαχανικά σε ισομεγέθη μικρά κομμάτια.
  3. Σοτάρετε το κρέας σε λίγο ελαιόλαδο και, αφού πάρει χρώμα, αλατίστε και ρίξτε τη μουστάρδα, το μέλι και 500 ml νερό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Σε ένα άλλο σκεύος σοτάρετε τα λαχανικά σε λίγο ελαιόλαδο. Ξεκινήστε από τα κρεμμύδια, μετά ρίξτε το σκόρδο, τις μελιτζάνες, τα καρότα, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Αλατίστε και αφήστε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Βάλτε σε μια γάστρα το κρέας, τα λαχανικά και προσθέστε την κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Σκεπάστε και αφήστε τη γάστρα για 30 λεπτά στον φούρνο στους 200ο C.
  6. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε. www.ethnos.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων