Εξοχικό στη γάστρα

Υλικά

  • 1.200 γρ. αρνίσιο κρέας από μπούτι χωρίς κόκαλο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 4 πιπεριές
  • 2 καρότα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
  2. Κόψτε τα λαχανικά σε ισομεγέθη μικρά κομμάτια.
  3. Σοτάρετε το κρέας σε λίγο ελαιόλαδο και, αφού πάρει χρώμα, αλατίστε και ρίξτε τη μουστάρδα, το μέλι και 500 ml νερό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Σε ένα άλλο σκεύος σοτάρετε τα λαχανικά σε λίγο ελαιόλαδο. Ξεκινήστε από τα κρεμμύδια, μετά ρίξτε το σκόρδο, τις μελιτζάνες, τα καρότα, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Αλατίστε και αφήστε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Βάλτε σε μια γάστρα το κρέας, τα λαχανικά και προσθέστε την κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Σκεπάστε και αφήστε τη γάστρα για 30 λεπτά στον φούρνο στους 200ο C.
  6. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε. www.ethnos.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων