Η τέλεια συνταγή για πανεύκολο σπιτικό παγωτό

Φτιάξτε μόνοι σας στο σπίτι ένα νόστιμο παγωτό βανίλια με βελούδινη υφή! Το καλύτερο καλοκαιρινό επιδόρπιο για όλη την οικογένεια!

Υλικά:
•  1¾ φλ. κρέμα γάλακτος
•  1¼ φλ. πλήρες γάλα
•  ¾ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
•  ⅛ κτσ αλάτι
•  2 βανίλιες


Εκτέλεση:
Απλά ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη,τις βανίλιες και το αλάτι σε ένα τηγάνι. Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Τώρα, ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε. Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη ώστε να παγώσει η κρεμά του παγωτού και να σφίξει.
Αφού αφήσουμε την κρέμα για μία ώρα στην κατάψυξη, τότε με ένα μίξερ χειρός την ανακατεύουμε για να αφρατέψει. Δεν χρειάζονται παραπάνω από 3 -4 λεπτά.
Ξανά βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη ώστε να αρχίσει να σταθεροποιείται. Έτσι, θα γίνει πολύ λείο σε υφή και βελούδινο. Εάν θέλετε, μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία ώστε να μοιάζει ακόμη περισσότερο με παγωτό μηχανής.        www.govastileto.gr