Anti-stress: Πώς θα χαλαρώσετε χωρίς να σηκωθείτε από το γραφείο σας

Μερικές φορές γνωρίζετε ότι αν βγείτε για ένα σύντομο διάλειμμα έξω ώστε να πάρετε μια ανάσα, θα ηρεμήσετε κάπως, αλλά έχετε «κολλήσει» στο γραφείο σας είτε επειδή περιμένετε μια σημαντική κλήση είτε επειδή δεν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου. Ορίστε, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε ώστε να μειώσετε το άγχος ενώ βρίσκεστε στη δουλειά, χωρίς καν να σηκωθείτε από την καρέκλα σας.

 
 

*Μασάζ αυτιών

 
Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια παράξενη συμβουλή για τον χώρο εργασίας σας, αλλά αυτή η πρακτική που έρχεται από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική φαίνεται να λειτουργεί. Το κόλπο είναι να κάνετε απαλό μασάζ στο αυτί σας και συγκεκριμένα στη μέση του άνω μέρους του αυτιού σας. Αυτό το σημείο, που ονομάζεται σημείο Shen Men, φαίνεται να μειώνει το άγχος και να ενισχύει την ενέργεια, ακριβώς αυτό δηλαδή που χρειάζεστε σε μια δύσκολη ημέρα. Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε το συγκεκριμένο σημείο, ξεκινήστε κάνοντας μασάζ στους λοβούς των αυτιών σας και, στη συνέχεια, κάντε μασάζ προς τα πάνω και γύρω από το εξωτερικό μέρος του αυτιού σας. Αυτό θα έχει σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα με το Shen Men.

*Συγύρισμα

 
Οι γονείς σας είχαν δίκιο όταν σας έλεγαν να τακτοποιείτε το δωμάτιό σας, αφού όπως η νοοτροπία σας αντικατοπτρίζεται στο χώρο σας, έτσι συμβαίνει και το αντίστροφο. Ακόμη κι αν έχετε πολλή δουλειά, αφιερώστε λίγο χρόνο για να πετάξετε στα σκουπίδια τα άδεια περιτυλίγματα και τα χαρτιά που δε χρειάζεστε, να τακτοποιήσετε το γραφείο σας και οργανώσετε την ψηφιακή σας επιφάνεια εργασίας. Ακόμη κι αν δεν είστε ο πιο τακτικός άνθρωπος στον κόσμο, αξίζει να το δοκιμάσετε, καθώς θα σας χαρίσει μια άμεση αίσθηση ελέγχου.

*Πίεση στον αντίχειρα

 
Εάν τα χέρια σας έχουν πιαστεί από την πληκτρολόγηση και θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα, προσέξτε τους αντίχειρές σας. Ξεκινήστε πιέζοντας ελαφρά τον μυ μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας και κάνοντας απαλό μασάζ με μικρές κυκλικές κινήσεις. Σταδιακά θα νιώσετε ότι τα χέρια σας αρχίζουν να χαλαρώνουν και, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είστε έτοιμοι να αρχίσετε να εργάζεστε ξανά.

*Τεχνική αναπνοής

 
Πριν πείτε ότι το γνωρίζατε ήδη αυτό, συνεχίστε το διάβασμα. Ενώ μια βαθιά ανάσα είναι το παλαιότερο τέχνασμα, μπορείτε να ενισχύσετε το ηρεμιστικό αποτέλεσμα αυτής της απλής πρακτικής.Όταν εισπνέετε, φανταστείτε τον αέρα να προέρχεται από το στομάχι σας αντί για το στήθος σας και όταν εκπνέετε σπρώξτε το στομάχι σας προς τα έξω προσπαθώντας να βγάλετε όσο αέρα έχετε μέσα σας. Κάντε αυτό για τρεις αναπνοές και, στη συνέχεια, επιστρέψτε στον κανονικό σας ρυθμό αναπνοής και τη δουλειά σας.            www.in.gr