Κέικ με φρέσκα βερίκοκα

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 ml γάλα
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. βερίκοκα
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα του κέικ                   

    Εκτέλεση

  • Ξεπλύνετε τα βερίκοκα, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια.
  • Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα σε ένα μπολ και προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
  • Αλείψτε με βούτυρο το εσωτερικό της φόρμας για κέικ και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι. Αδειάστε τη μισή ποσότητα του μείγματος, απλώστε τα βερίκοκα και σκεπάστε με την υπόλοιπη ποσότητα του μείγματος για το κέικ.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά και αφήστε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς.
  • Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη λίγο πριν το σερβίρετε.               www.ethnos.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων