2 Ιουλίου 2020

Φασόλια γίγαντες φούρνου με λουκάνικο

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 καρότα τριμμένα
  • μισό ματσάκι ψιλοκομμένο σέλινο
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα (200 γρ. περίπου συνολικά)
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Μουσκέψτε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα.
  2. Βάλτε τα φασόλια με τα καρότα και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και ρίξτε 1 λίτρο νερό.
  3. Διαλύστε τον πελτέ σε λίγο νερό και ρίξτε τον στην κατσαρόλα. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και το σέλινο και μαγειρέψτε τα χωρίς να αλατίσετε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Αλατίστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα.
  4. Κόψτε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες. Σοτάρετέ τα σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και ανακατέψτε τα με τα βρασμένα φασόλια.
  5. Αδειάστε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε στους 180ο C για 45 λεπτά.
  6. Πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε.        www.ethnos.gr