Μελιτζάνες παπουτσάκια

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες μέτριες
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα κιμά θα χρειαστείτε:
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κονκασέ ή 3 ντομάτες φρέσκιες χτυπημένες στο multi
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μισή κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • μείγμα από μελιτζάνες και από πατάτες (περίπου 1 φλιτζάνι, το οποίο περνάτε ελαφρά από το multi)
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο μπαχάρι
  • Για τη μπεσαμέλ θα χρειαστείτε:
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1,5 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι                           

    Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι γαι να ψηθεί καλά. Προσθέτετε το σκόρδο. Ρίχνετε αλάτι-πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας, το μείγμα από τις μελιτζάνες και τις πατάτες, και στο τέλος τα μυρωδικά και το μπαχάρι. Τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς.
  • Εν τω μεταξύ πλένετε τις πατάτες, τις κόβετε κατά μήκος και αδειάζετε το φαγητό, κάνοντας βαρκούλες. Κόβετε και τις μελιτζάνες, τις αδειάζετε και τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό, καθώς και 1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι. Τις αφήνετε για 1 ώρα για να ξεπικρίσουν.
  • Μετά τις ξεπλένετε πάρα πολύ, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις περνάτε στο τηγάνι με ηλιέλαιο έως ότου ροδοκοκκινίσουν. Εναλλακτικά περάστε τες από το γκριλ για 15 λεπτά. Την ίδια διαδικασία ακολουθείτε και με τις πατάτες.
  • Για την μπεσαμέλ σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο, το λάδι και το αλεύρι και στη συνέχεια ανακατεύοντας καλά προσθέτετε το γάλα, κατόπιν τα αβγά και τέλος το αλάτι. Η κρέμα πρέπει να είναι σφιχτή.
  • Ολες οι παρασκευές σας είναι έτοιμες. Παίρνετε ένα ταψί και τοποθετείτε τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Τις γεμίζετε με τον κιμά και προσθέτετε 2-3 κουταλιές από την μπεσαμέλ σε κάθε... βαρκούλα. Προαιρετικά πασπαλίζετε ή με μοσχοκάρυδο ή με κεφαλογραβιέρα.
  • Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά προκειμένου να μαλακώσουν.     www.ethnos.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων