Απέτρεψαν αρπαγή ανήλικης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Απετράπη αρπαγή ανήλικης από άνδρα, που φέρεται να την προσέγγισε με το πρόσχημα ότι ήθελε να αγοράσει χαρτομάντιλα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.....

Σε ταξί

Ο άνδρας συνελήφθη χθες το πρωί όταν προσπάθησε να αρπάξει το κοριτσάκι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με το πρόσχημα ότι ήθελε να αγοράσει χαρτομάντιλα από την ανήλικη, ο άνδρας φέρεται να προσπάθησε να τη βάλει σε διερχόμενο ταξί.
Αμέσως προσήχθη από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης και συνελήφθη. Ερευνα διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και την Υποδιεύθυνση Τμήματος Ανηλίκων.
Ουσιαστική ήταν και η συμβολή της δημοτικής αστυνομίας για την αποτροπή της αρπαγής.

Τον πρόλαβαν

Οπως αναφέρει ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Πέτρος Παπαφίλης, όλα συνέβησαν περίπου στις 10.40, όταν κλιμάκιο δημοτικών αστυνομικών που διενεργούσε ελέγχους στην πλατεία Αριστοτέλους ενημερώθηκε από πολίτη για προσπάθεια αρπαγής ανήλικου αλλοδαπού κοριτσιού επαίτη από ενήλικο.
Αμεσα οι δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν τον ενήλικο τον οποίο ακολούθησαν, ενημερώνοντας ταυτόχρονα την Αμεση Δράση και την υπηρεσία τους.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαφίλη, τετραμελές κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας με μηχανές έσπευσε να τους συνδράμει.
Σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα, επί της οδού Τσιμισκή ο ενήλικος με τη μικρή είχαν ήδη εντοπιστεί και ακινητοποιηθεί από ομάδα δικυκλιστών της Αμεσης Δράσης, οι οποίοι λάμβαναν συνεχώς ενημέρωση από τους δημοτικούς αστυνομικούς.
Στη συνέχεια, έγινε προσαγωγή και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία.

«Μου έμεινε» η εικόνα

«Η εικόνα του γονατισμένου δικυκλιστή της Ομάδας Ζ που προσπαθούσε να ηρεμήσει τη μικρή μαζί με την κοπέλα της δημοτικής αστυνομίας και να της προσφέρει ένα χυμό και νερό μου έμεινε.
»Σας ευχαριστούμε Λια και Πορφυρή. Και από όλους μας και πάλι ένα μεγάλο μπράβο στον άνθρωπο που εντόπισε την απόπειρα και μας ενημέρωσε», αναφέρει ο Πέτρος Παπαφίλης.
Πηγή: voria.gr