Ψητά καλαμάρια με βινεγκρέτ πάπρικας

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
500 γρ. καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα, χωρισμένα τα πλοκάμια από το σώμα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα πράσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 πράσα, σε ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 ντομάτες, σε καρεδάκια

1 κ.σ. ζάχαρη
Για τη βινεγκρέτ πάπρικας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
1 κ.σ. χυμός λεμόνι
1 κ.γ. μέλι
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
4 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. πάπρικα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανάβουμε το γκριλ στην πιο δυνατή ένταση και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Λαδώνουμε τα καλαμάρια με το λάδι και τα ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Πράσα: Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και αφήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τα καραμελωμένα πράσα και από πάνω το ψητό καλαμάρι.
Βινεγκρέτ: Σε ένα σέικερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι,  τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό λεμόνι, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πάπρικα. Ανακινούμε και περιχύνουμε.      www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων