Σπιτική κρέμα λεμόνι

Υλικά

  • 3 μεγάλα αβγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2/3 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κ. σ. φρεσκοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
  • 5 κ. σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και αφήστε το να βράσει.
  2. Ρίξτε τα αβγά, την ζάχαρη και το χυμό λεμόνι σε ένα μεταλλικό μπολ.
  3. Τοποθετήστε το μέσα στο νερό που βράζει σε μπεν μαρί και χτυπήστε για 8-10 λεπτά συνεχώς, μέχρι το μείγμα να χυλώσει και να αποκτήσει λεία υφή.
  4. Αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  5. Καλύψτε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, πατήστε με το χέρι σας να ακουμπάει στην κρέμα λεμονιού και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  6. Βγάλτε από το ψυγείο, ανακατέψτε, σερβίρετε και απολαύστε.      www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Βουλγαρία: Το πρώτο ποταμόπλοιο που κινείται με υδρογόνο και ηλιακή ενέργεια

ΛΑΡΚΟ: Τα υπέρογκα πρόστιμα που «τρέχουν» και ο γόρδιος δεσμός της ιδιωτικοποίησης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων