Σπιτική κρέμα λεμόνι

Υλικά

  • 3 μεγάλα αβγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2/3 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κ. σ. φρεσκοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
  • 5 κ. σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και αφήστε το να βράσει.
  2. Ρίξτε τα αβγά, την ζάχαρη και το χυμό λεμόνι σε ένα μεταλλικό μπολ.
  3. Τοποθετήστε το μέσα στο νερό που βράζει σε μπεν μαρί και χτυπήστε για 8-10 λεπτά συνεχώς, μέχρι το μείγμα να χυλώσει και να αποκτήσει λεία υφή.
  4. Αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  5. Καλύψτε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, πατήστε με το χέρι σας να ακουμπάει στην κρέμα λεμονιού και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  6. Βγάλτε από το ψυγείο, ανακατέψτε, σερβίρετε και απολαύστε.      www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων