Η pet editor σας δείχνει τα 4+1 βήματα για να αποφύγετε τη θερμοπληξία σκύλου!

Ο καύσωνας έχει κάνει αισθητή την παρουσία του τις τελευταίες μέρες και ενώ εμείς μπορούμε να ανοίξουμε τον ανεμιστήρα ή το air condition και να είμαστε εντάξει τα μικρά μας θέλουν άπειρη προσοχή για την αντιμετώπιση του θέματος και την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Διαβάστε παρακάτω τα 5 πρακτικά βήματα που σας βοηθούν να
αποφύγετε τα φαινόμενα της θερμοπληξίας και αυτό το καλοκαιράκι.
1.    Συχνά μπανάκια με χλιαρό προς κρύο νερό. Ακόμη και αν είναι μόνο με νερό , χωρίς να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν φροντίστε να βρέχετε το σκύλο σας ώστε να τον κρατάτε δροσερό.Αν εντατικοποιήσετε τα μπάνια χρησιμοποιείτε ΠΑΝΤΑ υποαλλεργικό σαμπουάν ώστε να αποφύγετε ερεθισμούς του δέρματος! Προτιμήστε τις πρωινές ώρες για να τον βρέξετε και όχι τις απογευματινές καθώς το απόγευμα -ιδίως από τη δύση του ηλίου και έπειτα- έχουμε τη μεγαλύτερη...συνάθροιση κουνουπιών τα οποία αναζητούν μέρη με υγρασία!
2.    ΠΟΤΕ κλεισμένα στο αμάξι! Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός ότι ακόμη υπάρχουν κηδεμόνες που αφήνουν τα σκυλάκια τους μέσα στο αυτοκίνητο με τον καύσωνα .Προσοχή έστω και 3 λεπτά, είναι αρκετά για να στοιχίσουν τη ζωή στο κατοικίδιό σας καθώς το αυτοκίνητο γίνεται «φούρνος» με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού . Εάν πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθείτε για λίγο από το όχημα , τότε αφήστε οπωσδήποτε ανοιχτά παράθυρα ή τον κλιματισμό ανοιχτό.

3.    Παιχνίδια δροσιάς και στρώματα δροσιάς. Πρόκειται για καινοτόμες ιδέες προϊόντων -από εγκεκριμένα μη τοξικά υλικά που παγώνουν στο ψυγείο-που διατίθενται σε pet shop και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε προκειμένου να δροσίσετε το μικρό σας εντός της ημέρας .
4.    Όχι βόλτα με τη ζέστη. Αποφύγετε να κάνετε τον περίπατό σας όταν ο ήλιος είναι ακόμη ψηλά καθώς η ζέστη για το σκύλο σας είναι αφόρητη. Εάν εσείς νιώθετε μία φορά άσχημα περπατώντας στη ζέστη ο σκύλος σας νιώθει την ίδια δυσφορία χ 10!
5.    Φροντίστε ο χώρος σας να είναι δροσερός. Δε μιλώ για υπερβολές και «πολικό κλίμα» μέσα στο σπίτι , αλλά ένας ανοιχτός ανεμιστήρας που γυρνά ή ένα κλιματιστικό ανοιχτό για ορισμένες ώρες μέσα στη μέρα βοηθούν πάντα να είναι δροσερή η ατμόσφαιρα.
Και μη σκάτε...! Ζέστη είναι θα περάσει!

www.pet-astero.gr.

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων