Tips για την εκπαίδευση του κουταβιού σας

Αν θέλετε να αποκτήσετε έναν σκύλο πρέπει να σκεφτείτε και να γνωρίζετε κάποια πράγματα.
Πριν το κάνετε ενημερωθείτε για τις ευθύνες που κρύβει η υιοθεσία ενός σκύλου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κουτάβι.

Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση του κουταβιού, καλό θα είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό.
Παρόλα αυτά, εδώ μπορείς να βρεις
μερικά αντικείμενα και αξεσουάρ που είναι αναγκαία όταν εκπαιδεύεις τον μικρό σου φίλο. Και σίγουρα, από την αρχή μέχρι το τέλος, θα σου κάνει την καλύτερη παρέα και ταυτόχρονα θα νιώθεις ασφάλεια και ηρεμία.
Ένα δυνατό λουρί
Χρειάζεσαι ένα γερό λουρί, τουλάχιστον 2 μέτρων, που να επιτρέπει ένα σταθερό και ισχυρό κράτημα. Πρόσεξε όμως, δε θες να είναι βαρύ. Αντίθετα, για τους σκύλους μικρής ηλικίας είναι προτιμότερο ένα λουρί αρκετά ελαφρύ, που να του δίνει την αίσθηση της κατεύθυνσης χωρίς όμως να καταπιέζεται.


Λιχουδιές
Διάλεξε λαχταριστά treats ως μέθοδο επιβράβευσης κάθε φορά που το κουτάβι θα σε υπακούει. Προσοχή. Μην παραλείπεις καμιά λιχουδιά την ώρα που πρέπει, διότι θα πάει "πίσω" η εκπαίδευση. Ούτε όμως να το παρακάνεις. Μέτρον άριστον, εξάλλου. Το σκυλάκι σου θα συνηθίσει σε αυτή την εναλλαγή επιβράβευσης και μη επιβράβευσης (όχι τιμωρίας), και όσο περνά ο καιρός θα προσαρμόζεται στις σωστές κινήσεις ώστε να λάβει το "δώρο" του.
Clicker
Το training clicker λειτουργεί συνδυαστικά με τα treats. Κάθε φορά που ο σκύλος εκπληρώνει ένα task σωστά, πρώτα πατάς το clicker που βγάζει έναν χαρακτηριστικό ήχο και ύστερα τον επιβραβεύεις με μια λιχουδιά. Έτσι, το κουτάβι κάνει περισσότερες συνδέσεις με το νου του, ενισχύοντας την ικανότητά του για εκμάθηση.
Extra tips: Η εκπαίδευση ενός μικρού σε ηλικία σκύλου, θέλει υπομονή και επιμονή. Μη βιαστείς να απογοητευτείς αν δε σε ακούει πάντα. Μην τα παρατήσεις γρήγορα. Ουσιαστικά θα πρέπει να έχεις προετοιμαστεί να εκπαιδευτείς πρώτα εσύ, ώστε να είναι αποτελεσματική η εκπαίδευση του πιστού σου φίλου. Καλή επιτυχία στο ταξίδι αυτό.          www.govastileto.gr