Ετοιμάστε
τις μελιτζάνες: Κόψτε τες στη μέση κατά μήκος, χαράξτε τη σάρκα με το
μαχαίρι, αλείψτε τες με ελαιόλαδο, αλατίστε και βάλτε τες με τη σειρά σε
ένα ταψί. Ψήστε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για
25 λεπτά.
Ετοιμάστε τη σάλτσα: Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το
σκόρδο σε 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο και, όταν μαλακώσουν, ρίξτε τις
ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, τον μαϊντανό, τον βασιλικό,
τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Βράστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10
λεπτά.
Πιέστε με ένα κουτάλι τις μελιτζάνες από την κομμένη
πλευρά για να ανοίξει το εσωτερικό τους. Μοιράστε στο άνοιγμα τη σάλτσα
ντομάτας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά. www.ethnos.gr