Καντονέζικη γλυκόξινη σούπα με κοτόπουλο και καλαμπόκι

Μια από τις πιο δημοφιλείς σούπες της κινέζικης κουζίνας, με βασικά συστατικά το κοτόπουλο και το καλαμπόκι, νόστιμη και θρεπτική - ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Το ρυζόξιδο, το σησαμέλαιο και τη σόγια σος που θα χρειαστείτε για να τη φτιάξετε θα τα βρείτε εύκολα στην αγορά. Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • 250 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 2 κουτ. σούπας ρυζόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 2 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ. καλαμπόκι
  • 2 αυγά
  • 2 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι
  • λίγα ψιλοκομμένα τσάιβς ή φρέσκα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράστε το καλαμπόκι για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε το και πολτοποιήστε το στο μπλέντερ.
  2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη σόγια σος, το ξίδι, το σησαμέλαιο, το καλαμποκέλαιο, το κορνφλάουρ, λίγο αλάτι και ρίξτε το κοτόπουλο.
  3. Αφήστε το σκεπασμένο για τουλάχιστον 15-20 λεπτά και μετά βάλτε το ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα, ρίξτε το καλαμπόκι και το μαριναρισμένο κοτόπουλο, αφήστε τα να πάρουν μια βράση και αλατίστε αν χρειαστεί.
  4. Χτυπήστε τα αυγά και ρίξτε τα σταδιακά μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας διαρκώς για να γίνουν σαν κλωστές.
  5. Αφήστε τη σούπα για 2 λεπτά στη φωτιά και μετά σερβίρετε με τα ψιλοκομμένα τσάιβς ή τα κρεμμυδάκια.        www.ethnos.gr