Υλικά
- 4 αβγά
- 3 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο
- κανέλα
Εκτέλεση
- Τρίβετε τα καρότα ή στον τρίφτη ή τα περνάτε ελαφρά από το multi.
- Ρίχνετε σ’ ένα μεγάλο μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε στη συνέχεια τα τριμμένα καρότα, τα αβγά και ανακατεύετε καλά με γρήγορες κινήσεις.
- Στο μείγμα ρίχνετε εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν, καθώς και την κανέλα και τις βανίλιες. Τελευταίο θα μπει το τριμμένο καρύδι.
- Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη απλώνοντάς τη στα τοιχώματα και στη βάση της φόρμας
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.
- Προαιρετικά μπορείτε να το αλείψετε με λίγο τυρί κρέμα, στο οποίο πρώτα θα έχετε προσθέσει λίγη άχνη ζάχαρη. www.ethnos.gr