Κέικ καρότου

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 3 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο
  • κανέλα

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε τα καρότα ή στον τρίφτη ή τα περνάτε ελαφρά από το multi.
  2. Ρίχνετε σ’ ένα μεγάλο μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
  3. Προσθέτετε στη συνέχεια τα τριμμένα καρότα, τα αβγά και ανακατεύετε καλά με γρήγορες κινήσεις.
  4. Στο μείγμα ρίχνετε εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν, καθώς και την κανέλα και τις βανίλιες. Τελευταίο θα μπει το τριμμένο καρύδι.
  5. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη απλώνοντάς τη στα τοιχώματα και στη βάση της φόρμας
  6. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.
  7. Προαιρετικά μπορείτε να το αλείψετε με λίγο τυρί κρέμα, στο οποίο πρώτα θα έχετε προσθέσει λίγη άχνη ζάχαρη.      www.ethnos.gr