400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (σε κομμάτια των 60 γρ.)
200 γρ. χυλοπιτάκι
200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
400 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
480 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο
½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε
αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις
κάψει, ρίχνουμε το θυμάρι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 5-7
λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Κατεβάζουμε από τη
φωτιά και στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το πλύνουμε, σοτάρουμε το κρεμμύδι
με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις «γυαλίσει», προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη,
τον βασιλικό, πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα
ντοματίνια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον συμπυκνωμένο
χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, το χυλοπιτάκι και το κοτόπουλο. Μόλις
πάρουν μία βράση, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 8-10 λεπτά (συμπληρώνουμε
με λίγο ακόμα ζωμό αν χρειαστεί). www.tovima.gr