Πώς μαθαίνουμε στον σκύλο μας να μην τρώει ό,τι βρίσκει

Η καταστροφή αντικειμένων στο σπίτι είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων.

Παπούτσια, ρούχα, καναπέδες και ό,τι άλλο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των πραγμάτων που δε θα επιθυμούσαμε να δούμε κατεστραμμένα, οι μικροί φίλοι μας έχουν την τάση να μην τα αφήνουν ανέπαφα.      


Πώς να μάθω το σκύλο μου να μην τρώει πράγματα;

1. Βασικές προμήθειες

Προμηθεύσου ειδικές λιχουδιές μασήματος από εξειδικευμένα καταστήματα όπως κόκαλα, στικς, φυσικά κόκαλα, κόμπους από δέρμα αλλά και λιχουδιές ενζύμων. Εκτός από λιχουδιές –που εν τέλει τρώγονται– μπορείς να επιλέξεις παιχνίδια ανθεκτικά στο μάσημα που επαναχρησιμοποιούνται, όπως επιμήκη σχοινιά, κόμπους από σχοινί, παιχνίδια άθραυστα που γεμίζουν με λιχουδιές, αλλά και παιχνίδια από σκληρό υλικό με γεύση!

2. Κρύψε τους πειρασμούς

Απομάκρυνε από το οπτικό του πεδίο αλλά και από σημεία που μπορεί να φτάσει με ένα άλμα τα αντικείμενα που μπορεί να μασήσει με ευχέρεια όπως κάλτσες, τσάντες, παπούτσια, παντόφλες, μαξιλάρια κ.ά.

3. Διόρθωσε

Σε περίπτωση που πιάσεις το σκύλο σου να μασά κάτι που δεν επιτρέπεται διόρθωσε άμεσα φωνάζοντας ένα πολύ δυνατό «όχι» ή «μή» και παίρνοντας αμέσως το αντικείμενο από το στόμα του. Μόλις το αφήσει περίμενε λίγο, πες μπράβο και δώσε του ένα από τα κατάλληλα πράγματα για μάσημα: λιχουδιά ή παιχνίδι.

4. ΜΗ χτυπάς το σκύλο σου ποτέ

Προτίμησε το λεκτικό ερέθισμα καθώς δε θέλουμε να του δημιουργήσουμε μία αρνητική εμπειρία ή φόβο και ανασφάλεια προς εσένα.

Κάνοντάς την παραπάνω αλληλουχία ενεργειών συστηματικά, τότε ο μικρός σου φίλος θα θυσιάζει κάθε φορά και με μεγάλη χαρά το ακατάλληλο για μάσημα αντικείμενο για ένα νόστιμο κόκαλο ή για ένα ωραίο παιχνίδι. Έτσι συνηθίζει στο μάσημα των κατάλληλων αντικειμένων χωρίς να επιθυμεί ή να επιζητά κάτι που δεν επιτρέπεται!         www.govastileto.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων