Εύκολο σοκολατένιο ρυζόγαλο

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 200 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 1 λίτρο γάλα σόγιας
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κ.γλ. κανέλα                

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνετε το γάλα σόγιας και προσθέτετε την κανέλα και τη βανίλια, καθώς και δύο κουταλιές ζάχαρη.
    Βήμα 2
    Τοποθετείτε το ρύζι στο ζεστό γάλα και σιγοβράζετε για περίπου μισή ώρα.
    Βήμα 3
    Μόλις κάψει το ρύζι, προσθέτετε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε να ανακατεύετε έως ότου το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά.
    Βήμα 4
    Σερβίρετε σε μπολάκια και τοποθετείστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.     www.newsbeast.gr