Υλικά
- 1/4 κιλού φρέσκες φράουλες καθαρισμένες
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 3 κρόκοι αβγού
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Βήμα 1Τοποθετήστε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τες μέχρι να πάρουν την υφή του πουρέ. Ρίξτε τις σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.Βήμα 2Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα το 1 και 1/4 φλ. τσαγιού από την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και αφήστε να πάρει μια βάση.Βήμα 3Σε ένα μπολ χτυπήστε την ζάχαρη, τους κρόκους αβγού, το εκχύλισμα βανίλιας και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.Βήμα 4Προσθέστε σταδιακά την ζεστή κρέμα στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς.Βήμα 5Ρίξτε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και θερμάνετε μέχρι να αποκτήσει μία λεία και παχιά υφή. Μην αφήσετε να βράσει.Βήμα 6Προσθέστε την κρέμα στον πουρέ από τις φράουλες, ανακατέψτε και τοποθετήστε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. www.newsbeast.gr