Σοκολατένιο κέικ χωρίς αβγά.Νηστίσιμο και πεντανόστιμο

Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
  • 4 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 3 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι         

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λιπάνετε ένα ταψί 23 εκ.
    Βήμα 2
    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, την σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε.
    Βήμα 3
    Προσθέστε την ζάχαρη, το λάδι, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    Βήμα 4
    Ρίξτε το μείγμα στα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα.   www.newsbeast.gr