Αρωματικά και αφράτα πασχαλινά τσουρέκια

Υλικά

  • 4 κιλά αλεύρι για τσουρέκια
  • 25 αβγά μέτρια
  • 1 κιλό βούτυρο (φυτίνη)
  • 1 ½ κιλό ζάχαρη
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 6 μαγιές νωπές
  • 40 γρ. κακουλέ
  • 40 γρ. μαχλέπι
  • 6 γρ. μαστίχα Χίου    

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Ρίξτε ένα ποτήρι γάλα σε χλιαρή θερμοκρασία σε ένα μπολ και διαλύστε τις μαγιές με ένα κουτάλι του γλυκού ζάχαρη.
    Βήμα 2
    Ρίξτε σιγά σιγά λίγο αλεύρι μέχρι να αποκτήσετε έναν πεικτό χυλό, σκεπάστε και αφήστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
    Βήμα 3
    Εντωμεταξύ, χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αβγά, προσθέστε το υπόλοιπο γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά και τα 3/4 από το βούτυρο λιωμένο και ζεστό και συνεχίστε το χτύπημα.
    Βήμα 4
    Προσθέστε τη μαγιά που έχει ήδη φουσκώσει, ανακατεύοντας καλά, και προσθέστε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι.
    Βήμα 5
    Τέλος, ρίξτε σιγά σιγά το υπόλοιπο βούτυρο.
    Βήμα 6
    Αφού απορροφήσει η ζύμη το βούτυρο, σκεπάστε και αφήστε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
    Βήμα 7
    Πλάστε σε πλεξούδες και αφήστε για λίγη ώρα να φουσκώσει ξανά η ζύμη σκεπάζοντας και πάλι.
    Βήμα 8
    Αλείψτε με αβγό και ψήστε στους 160 βαθμούς για 20- 25 λεπτά.     www.newsbeast.gr