Υλικά
- 4 κιλά αλεύρι για τσουρέκια
- 25 αβγά μέτρια
- 1 κιλό βούτυρο (φυτίνη)
- 1 ½ κιλό ζάχαρη
- 3 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- 6 μαγιές νωπές
- 40 γρ. κακουλέ
- 40 γρ. μαχλέπι
- 6 γρ. μαστίχα Χίου
Εκτέλεση
Βήμα 1Ρίξτε ένα ποτήρι γάλα σε χλιαρή θερμοκρασία σε ένα μπολ και διαλύστε τις μαγιές με ένα κουτάλι του γλυκού ζάχαρη.Βήμα 2Ρίξτε σιγά σιγά λίγο αλεύρι μέχρι να αποκτήσετε έναν πεικτό χυλό, σκεπάστε και αφήστε να διπλασιαστεί σε όγκο.Βήμα 3Εντωμεταξύ, χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αβγά, προσθέστε το υπόλοιπο γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά και τα 3/4 από το βούτυρο λιωμένο και ζεστό και συνεχίστε το χτύπημα.Βήμα 4Προσθέστε τη μαγιά που έχει ήδη φουσκώσει, ανακατεύοντας καλά, και προσθέστε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι.Βήμα 5Τέλος, ρίξτε σιγά σιγά το υπόλοιπο βούτυρο.Βήμα 6Αφού απορροφήσει η ζύμη το βούτυρο, σκεπάστε και αφήστε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.Βήμα 7Πλάστε σε πλεξούδες και αφήστε για λίγη ώρα να φουσκώσει ξανά η ζύμη σκεπάζοντας και πάλι.Βήμα 8Αλείψτε με αβγό και ψήστε στους 160 βαθμούς για 20- 25 λεπτά. www.newsbeast.gr