Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη καρύδα
- 2 φλ. τσαγιού κάσιους
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 φλ. τσαγιού σιρόπι αγαύης
- 1/2 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 500 γρ. φράουλες
- 200 γρ. φράουλες για τη γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Βήμα 1Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτυπήστε τους ξηρούς καρπούς με την καρύδα μέχρι να πάρετε ένα μείγμα σαν ζύμη.Βήμα 2Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και τοποθετήστε το ένα στο κάτω μέρος μιας φόρμας κέικ που έχετε λαδώσει ελαφρώς.Βήμα 3Σε ένα άλλο καλούπι του ίδιου μεγέθους, τοποθετήστε το άλλο μισό της ζύμης και τοποθετήστε και τα δύο μέρη στην κατάψυξη.Βήμα 4Επεξεργαστείτε το κάσιους, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι, το λάδι καρύδας και τη βανίλια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να αποκτήσετε μια λεία κρέμα. Χωρίστε τη γέμιση σε 2 ίσα μέρη.Βήμα 5Πλύνετε τις φράουλες και χωρίστε τις σε δύο ίσα μέρη. Κόψτε τις μισές φράουλες σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε με τη μισή γέμιση. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μείγμα σε μια από τις βάσεις και τοποθετήστε και πάλι στην κατάψυξη.Βήμα 6Ανακατέψτε το άλλο μισό των φραουλών με την υπόλοιπη γέμιση έως ότου αποκτήσετε μια υφή σαν κρέμα. Απλώστε στη δεύτερη βάση και τοποθετήστε πάνω στην πρώτη.Βήμα 7Τοποθετήστε ξανά στην κατάψυξη για κάποιες ώρες.Βήμα 8Βγάλτε το κέικ από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν το καταναλώσετε και γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες. www.newsbeast.gr