Υλικά
- 500 γρ. λινγκουίνι
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 50 γρ. λάδι
- χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
- λίγο κόλιανδρο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. κάσιους
- λίγο βασιλικό
- 1 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
Βήμα 1Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα λινγκουίνι και τα αφήνουμε για όση ώρα λέει στη συσκευασία. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.Βήμα 2Φτιάχνουμε το πέστο αβοκάντο. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσια και με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα μέσα στο μίξερ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο, το μπούκοβο, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο ψιλοκομμένο και χτυπάμε μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα.Βήμα 3Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει, προσθέτουμε τα κάσιους και τα σοτάρουμε. Σε ένα μπολ που έχουμε βάλει την πέστο ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κάσιους, τον βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο. www.newsbeast.gr