Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Υλικά

350 ml νερό
300 ml χυμός πορτοκάλι
200 ml σπορέλαιο
440 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
50 γρ. κακάο 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της συνταγής μας μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε
καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Έπειτα, σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ώστε να πάρουν ένα ομοιόμορφο καφέ χρώμα.

Συνεχίζουμε αδειάζοντας το μείγμα από το ένα μπολ στο άλλο και ανακατεύουμε
ελαφρώς με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής ημίρευστος χυλός.

Τέλος, αδειάζουμε σε ένα ταψί 25 επί 35 εκατοστών, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό
χαρτί και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς στον αέρα στην μεσαία σχάρα για περίπου 30
λεπτά.         Πηγή: Dimitriosmakriniotis.gr