Η πιο γλυκιά μέθοδος αδυνατίσματος

Νέα μελέτη αναφέρει ότι μια κούπα σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει κάποιον να χάσει βάρος. Διεθνής ομάδα ερευνητών υποστηρίζει ότι βρήκε τον πιο απλό, εύκολο και ευχάριστο τρόπο για να χάνουν παχύσαρκα άτομα κάποια από τα περιττά κιλά τους. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Journal of Nutritional Biochemistry»

οι ερευνητές αναφέρουν ότι μια κούπα σοκολάτας βοηθά κάποιον να χάσει βάρος. Μάλιστα οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ακόμη και μια μόλις κούπα σοκολάτα την μέρα αρκεί για να χάνει κάποιος κιλά ακόμη και αν συνεχίζει να ακολουθεί μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα με παχύσαρκα ποντίκια που αντιμετωπίζουν μάλιστα προβλήματα στο ήπαρ. Για μια περίοδο οκτώ εβδομάδων οι ερευνητές έδιναν στα ποντίκια ένα συμπλήρωμα διατροφής αποτελούμενο από σκόνη κακάο. Παρά το γεγονός ότι τα ποντίκια ακολουθούσαν διατροφή με υψηλά επίπεδα λιπαρών οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το συμπλήρωμα περιόρισε τα επίπεδα λίπους στο ήπαρ καθώς και την ζημιά που είχε σε αυτό.

Αν και χρειάζονται περαιτέρω μελέτες για να διαπιστωθούν και να επιβεβαιωθούν αυτές οι ωφέλιμες ιδιότητες του κακάο στον οργανισμό τα ευρήματα αυτής της μελέτης κάνουν τους ειδικούς να υποψιάζονται ότι με κάποιο άγνωστο ακόμη τρόπο το κακάο εμποδίζει την απορρόφηση από τον οργανισμό του λίπους και των  υδατανθράκων και κατ’ επέκταση εμποδίζεται η απόκτηση επιπλέον βάρους.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στα πειράματα ένα κακάο που κυκλοφορεί στο εμπόριο. H δόση του κακάο που έδιναν στα ποντίκια αντιστοιχεί σε περίπου πέντε κούπες σοκολάτας. Οι ερευνητές έσπευσαν να τονίσουν ότι δεν προτείνουν την λήψη τέτοιας ποσότητας σοκολάτας από κάποιον σε ημερήσια βάση και πολύ περισσότερο να το κάνει αυτό κάποιο παχύσαρκο άτομο χωρίς να αλλάζει παράλληλα τίποτε στην διατροφή υψηλών λιπαρών που ακολουθεί.

Προτείνουν όμως σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με το βάρος τους την αντικατάσταση τροφών όπως σνακ και γλυκών με μια κούπα σοκολάτας ή με κάποια τροφή που περιέχει ποσότητα κακάου όσο 1-2 κουτάλια σούπας. Όπως λένε αυτή η αντικατάσταση θα έχει εμφανή οφέλη στην σιλουέτα τους αν μάλιστα συνδυάσουν αυτή την αλλαγή με σωματική άσκηση.       www.naftemporiki.gr