Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ» διαχρονικά έχει αναδείξει , με όλες της τις δυνάμεις εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου, τις καταστροφικές συνέπειες της εγκατάστασης Βιομηχανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη Στερεά.

·       Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας» που μετατρέπει την  ενέργεια , από αναγκαίο κοινωνικό αγαθό , σε εμπόρευμα και πεδίο κερδοσκοπίας ντόπιων ή πολυεθνικών κεφαλαίων. Αυτή είναι η βασική αιτία που καταργούνται και οι τελευταίοι προστατευτικοί για το περιβάλλον περιορισμοί , μαζί με την πλήρη  αγνόηση των αναγκών του λαού σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

·       Το μοντέλο των γιγαντιαίων  ενεργειακών εγκαταστάσεων (ΑΠΕ & Φ.Α.) , καταστρέφει το περιβάλλον, αυξάνει το κόστος ενέργειας για το λαό ,στραγγαλίζει τους μικροπαραγωγούς της επαρχίας ,συμβάλλει ελάχιστα στον περιορισμό των εκπομπών ρύπων. Ο πραγματικός στόχος του εφαρμοζόμενου «μοντέλου ανάπτυξης»,  δεν εξυπηρετεί καμία κοινωνική ανάγκη , παρά μόνο την εξασφάλιση & ανάπτυξη της κερδοφορίας των εκάστοτε «επενδυτών».

·       Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ούτε «η χωροθέτηση» , ούτε «ποιός έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα» , το κεντρικό ή το τοπικό κράτος, όπως προσπαθούν να προβάλλουν οι τοπικοί άρχοντες όταν στριμώχνονται από τις κοινωνικές αντιδράσεις. Το πρόβλημα βρίσκεται στον πυρήνα της λογικής της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που τσαλαπατά τις κοινωνικές ανάγκες σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναπαραγωγή του εκμεταλλευτικού του χαρακτήρα. Οι φτιασιδωμένες έννοιες των «απελευθερωμένων αγορών» σε υγεία - ασφάλιση  – εκπαίδευση – εργασία & προϊόντα έχουν οδηγήσει τις τελευταίες δεκαετίες ,με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής  Ένωσης  , σε μια τεράστια αναδιανομή πλούτου σε βάρος του κόσμου της εργασίας και στην εξαφάνιση κάθε έννοιας δημόσιου-κοινωνικού αγαθού. Οι επιπτώσεις στην υγεία του λαού με την πανδημία covid-19 είναι αποκαλυπτικές (χωρίς να είναι οι μόνες βέβαια). Η γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα της υγείας όχι μόνο δεν συνέβαλλε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης , αλλά αποτέλεσε και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο.

·       Παλεύουμε και καλούμε τον κόσμο της εργασίας να παλέψουμε από κοινού , για μια κοινωνία που θα στοχεύει στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών σε όλα τα επίπεδα , με σεβασμό στη φύση της οποίας είμαστε κομμάτι. Για να ανατρέψουμε τις πολιτικές  που ισοπεδώνουν την κοινωνία για να εξασφαλίσουν κέρδη στο κεφάλαιο σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Για μια κοινωνία απελευθερωμένη από τα δεσμά της εκμετάλλευσης ανθρώπου και φύσης. Αυτό τον αγώνα μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να τον δώσει. Ούτε τα κόμματα που διαχειρίστηκαν τις καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών, ούτε οι εκπρόσωποί τους στην  τάχα «τοπική αυτοδιοίκηση».

Καλούμε τους εργαζόμενους , τους μικροπαραγωγούς , τις εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες να συμμετέχουν στην Παμβοιωτική κινητοποίηση της 5ης Ιούνη, να πάρουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση του τόπου μας. Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό και το περιβάλλον.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ,ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.