Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και παρμεζάνα

Υλικά

  • 900 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. σ. μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 35 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο     

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
    Βήμα 2
    Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων.
    Βήμα 3
    Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου στο μείγμα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνειά τους.
    Βήμα 4
    Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί σε λαδόκολλα και ψήστε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
    Βήμα 5
    Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά.
    Βήμα 6
    Όσο ψήνετε το κοτόπουλο ανακατέψτε σε ένα μπολ το λάδι με την παρμεζάνα, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
    Βήμα 7
    Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο γαρνίρετε με το μείγμα της παρμεζάνας αμέσως και απολαύστε.  www.newsbeast.gr