Υλικά
- 900 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πιπέρι
- 1 κ. σ. μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων
- 1 κ. γλ. κύμινο
- 35 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.Βήμα 2Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων.Βήμα 3Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου στο μείγμα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνειά τους.Βήμα 4Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί σε λαδόκολλα και ψήστε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.Βήμα 5Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά.Βήμα 6Όσο ψήνετε το κοτόπουλο ανακατέψτε σε ένα μπολ το λάδι με την παρμεζάνα, το σκόρδο και τον μαϊντανό.Βήμα 7Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο γαρνίρετε με το μείγμα της παρμεζάνας αμέσως και απολαύστε. www.newsbeast.gr