Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι

Τα γλυκά ψυγείου αυτή την περίοδο με την άνοδο της θερμοκρασίας έχουν την τιμητική τους. Είναι εύκολα και συνήθως γίνονται με απλά υλικά, που μπορούμε να βρούμε παντού, αν δεν τα έχουμε ήδη στο σπίτι μας.

Το γλυκό του καλοκαιριού είναι αυτό με βάση από μπισκότο, κρέμα και ζελέ.

Η βάση από μπισκότο και η λευκή κρέμα παραπέμπει σε cheesecake ενώ το ζελέ που τρώγαμε παιδιά κάνει το τέλειο topping.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη για γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι γίνεται πανεύκολα και γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ

    1 πακέτο πτι μπερ
    400 γρ. κρέμα τυρί
    120 γρ. βούτυρο
    130 γρ. ζάχαρη άχνη
    230 γρ. σαντιγί
    200 ml βραστό νερό
    1 πακέτο ζελέ λεμόνι
    200 ml κρύο νερό  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτάμε τα πτι μπερ σε γάλα και τα στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού 22 εκ.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυρί, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα πτι μπερ και τη στρώνουμε με τη σπάτουλα.

Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό, ένα πακέτο ζελέ λεμόνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά.

Μόλις αρχίσει να πήζει λίγο το ζελέ, το ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τη στρώση με την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη στρώση ζελέ με τη σπάτουλα, τη στρώνουμε και βάζουμε το γλυκό μας για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.       www.govastileto.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων