Πικάντικη σούπα βελουτέ με καρότο και φακές

Υλικά

  • 2 κ. σ. κύμινο
  • Νιφάδες τσίλι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. καρότα, πλυμένα και τριμμένα
  • 140 γρ. κόκκινες κόκκινες φακές
  • 1 l ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 125 ml γάλα
  • Γιαούρτι για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Ζεστάνετε μια κατσαρόλα και σοτάρετε 2 κουταλιές της σούπας κύμινο και μια πρέζα τσίλι για 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν τα αρώματά τους. Βγάλτε περίπου το μισό με ένα κουτάλι και αφήστε στην άκρη.
    Βήμα 2
    Προσθέστε το ελαιόλαδο, τα καρότα, τις φακές, το ζωμό λαχανικών και το γάλα και αφήστε να πάρουν μια βράση.
    Βήμα 3
    Σιγοβράστε για 15 λεπτά έως ότου οι φακές διογκωθούν και μαλακώσουν.
    Βήμα 4
    Χτυπήστε τη σούπα με μπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να πάρετε μια βελούδινη υφή.
    Βήμα 5
    Αλατίστε και σερβίρετε με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και το υπόλοιπο από τα μπαχαρικά που κρατήσατε στην άκρη.      www.newsbeast.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού

Νοιάζονται περισσότερο για την τιμή παρά την γεύση του τρόφιμου οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

ΔΕΝ…ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τα «μουστάκια» του σκύλου

Πως να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Αόρατα σκάνδαλα...

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Εκτός πρίζας...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων