Υλικά
- 2 κ. σ. κύμινο
- Νιφάδες τσίλι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 600 γρ. καρότα, πλυμένα και τριμμένα
- 140 γρ. κόκκινες κόκκινες φακές
- 1 l ζεστό ζωμό λαχανικών
- 125 ml γάλα
- Γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1Ζεστάνετε μια κατσαρόλα και σοτάρετε 2 κουταλιές της σούπας κύμινο και μια πρέζα τσίλι για 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν τα αρώματά τους. Βγάλτε περίπου το μισό με ένα κουτάλι και αφήστε στην άκρη.Βήμα 2Προσθέστε το ελαιόλαδο, τα καρότα, τις φακές, το ζωμό λαχανικών και το γάλα και αφήστε να πάρουν μια βράση.Βήμα 3Σιγοβράστε για 15 λεπτά έως ότου οι φακές διογκωθούν και μαλακώσουν.Βήμα 4Χτυπήστε τη σούπα με μπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να πάρετε μια βελούδινη υφή.Βήμα 5Αλατίστε και σερβίρετε με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και το υπόλοιπο από τα μπαχαρικά που κρατήσατε στην άκρη. www.newsbeast.gr