Πικάντικη σούπα βελουτέ με καρότο και φακές

Υλικά

  • 2 κ. σ. κύμινο
  • Νιφάδες τσίλι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. καρότα, πλυμένα και τριμμένα
  • 140 γρ. κόκκινες κόκκινες φακές
  • 1 l ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 125 ml γάλα
  • Γιαούρτι για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Ζεστάνετε μια κατσαρόλα και σοτάρετε 2 κουταλιές της σούπας κύμινο και μια πρέζα τσίλι για 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν τα αρώματά τους. Βγάλτε περίπου το μισό με ένα κουτάλι και αφήστε στην άκρη.
    Βήμα 2
    Προσθέστε το ελαιόλαδο, τα καρότα, τις φακές, το ζωμό λαχανικών και το γάλα και αφήστε να πάρουν μια βράση.
    Βήμα 3
    Σιγοβράστε για 15 λεπτά έως ότου οι φακές διογκωθούν και μαλακώσουν.
    Βήμα 4
    Χτυπήστε τη σούπα με μπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να πάρετε μια βελούδινη υφή.
    Βήμα 5
    Αλατίστε και σερβίρετε με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και το υπόλοιπο από τα μπαχαρικά που κρατήσατε στην άκρη.      www.newsbeast.gr