Πολιτικό και νομικό σίριαλ με τις αποζημιώσεις του Mega.

Η απόφαση της ειδικής εκκαθαρίστριας Ευδοκίας Παπανδρέου ήταν να δοθεί το ποσό των 25 εκατ. ευρώ πριν από την εκδίκαση των ενστάσεων επί του... καταλόγου των απαιτήσεων των πιστωτών. 


Πληροφορίες αναφέρουν πως ενώ οι εργαζόμενοι πίεζαν την κυβέρνηση για μια τροπολογία, υπήρξε η απόφαση να δοθούν 25 εκατ. ευρώ από τα εισπραχθέντα του πλειστηριασμού σε τράπεζες και Δημόσιο, πριν κλείσει το δίμηνο που προέβλεπε ο νόμος για την υποβολή των ενστάσεων και έληγε στις 22 Φεβρουαρίου του 2021.

Η είσπραξη από το Δημόσιο έγινε άμεσα, ενώ οι τράπεζες κατέθεσαν εγγυητικές επιστολές. Επί της κίνησης αυτής υπάρχει νέα ενημέρωση προς την κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδος και τη Δικαιοσύνη, ώστε τα χρήματα να πάνε στους εργαζομένους που παρέμειναν στο Mega την εποχή της ειδικής διαχείρισης.

Μετά τις πρώτες πιέσεις τους κατατέθηκε τροπολογία από τον Χρήστο Σταϊκούρα, που ψηφίστηκε από τα κόμματα της Βουλής, καθιστώντας αμετάκλητες τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί, ενώ η ειδική διαχειρίστρια καλείται να συντάξει αμελλητί νέο πίνακα κατάταξης με τις υποχρεώσεις της προ πτώχευσης εταιρείας προς τους εργαζομένους, αλλάζοντας τη λίστα των πιστωτών υπέρ των τελευταίων και κατά των τραπεζών. 

Στη λίστα αυτή θέλησαν, στη συνέχεια, να ενταχθούν και εργαζόμενοι που είχαν παραιτηθεί νωρίτερα, προ διετίας, από το εν λειτουργία Mega της Τηλέτυπος ΑΕ και δεν είχαν παραμείνει στο καθεστώς της ειδικής διαχείρισης του τηλεοπτικού σταθμού...

typologies.gr