Στο 1.250% εκτιμάται ο κίνδυνος μιας επένδυσης σε κρυπτονόμισμα...


Η Επιτροπή Τραπεζικής Εποπτείας της Βασιλείας πρότεινε να χαρακτηριστεί το bitcoin «η πλέον ριψοκίνδυνη από όλες τις επενδύσεις» και ταυτόχρονα να βαθμολογηθεί με ποσοστό επικινδυνότητας 1.250% η έκθεση των τραπεζών σε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα.

 
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η... διεθνής Επιτροπή επιχειρεί να καταστήσει δυσβάσταχτα δαπανηρή την έκθεση των τραπεζών στα κρυπτονομίσματα, ευελπιστώντας να καθυστερήσει την ενσωμάτωσή τους στα χαρτοφυλάκιά τους.

 

Η Επιτροπή της Βασιλείας, ο ισχυρότερος θεσμός θέσπισης διεθνών τραπεζικών προδιαγραφών, προειδοποίησε πως ορισμένες κρυπτογραφημένες αξίες έχουν αποδειχθεί υπερβολικά ασταθείς και αυτό συνεπάγεται ότι «παρουσιάζουν μεγάλους κινδύνους για τις τράπεζες καθώς αυξάνεται η έκθεσή τους σε αυτές, και μεταξύ άλλων εγκυμονούν κινδύνους ρευστότητας, πιστωτικούς κινδύνους, κινδύνους για την αγορά, λειτουργικούς κινδύνους όπως η απάτη και οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο, κινδύνους για ξέπλυμα χρήματος ή χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, αλλά ακόμη και κινδύνους δυσφήμησης ή προβλημάτων νομιμότητας».

 

Μόλις διέρρευσε η είδηση, το bitcoin σημείωσε άλμα κατά 5%, φτάνοντας στις 37.361 δολάρια, για να υποχωρήσει αργότερα στις 36.200 δολάρια, προκαλώντας επίσης σειρά αντιδράσεων τόσο από τη Wall Street όσο και από άλλα διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα.

 

«Τόσο οι οπαδοί όσο και οι επικριτές του bitcoin θα χαρακτηρίσουν νίκη τους αυτήν την κίνηση. Η πρόταση της Επιτροπής της Βασιλείας καταδεικνύει πως το bitcoin είναι πλέον μια αναγνωρισμένη επένδυση με συγκεκριμένες παραμέτρους διακινδύνευσης για τις τράπεζες, αλλά αυτές οι παράμετροι μπορεί να αποθαρρύνουν την έκθεση σε αυτό εφόσον συνοδεύονται από δυσβάσταχτες απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας που το καθιστούν ασύμφορο», σχολίασε ο Λιουκ Σάλι, διευθύνων σύμβουλος της Ledgermatic.

 

Να σημειωθεί πως σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, το bitcoin έχει χάσει το 40% της αξίας του, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά των περίπου 65.000 δολαρίων στα οποία βρισκόταν περίπου στα μέσα Απριλίου.

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων