Υλικά
- 450 γρ. ζυμαρικά
- 2 κ. σ. λάδι
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 900 γρ. γαρίδες
- 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 450 γρ. ζυμαρικά
- 6 φέτες μπέικον, ψημένο και ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.Βήμα 2Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.Βήμα 3Σοτάρετε το σκόρδο και τις γαρίδες και αφαιρέστε μόνο τις γαρίδες μόλις πάρουν μια ροζ απόχρωση.Βήμα 4Προσθέστε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι, μαγειρεύοντας έως ότου χάσουν τα υγρά τους.Βήμα 5Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει μια βράση.Βήμα 6Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.Βήμα 7Τέλος, ρίξτε στην κατσαρόλα τις μαγειρεμένες γαρίδες, το μπέικον, την παρμεζάνα και το μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί. www.newsbeast.gr