Στα 24 ευρώ ο καφές για ανεμβολίαστους κι όχι μόνο...

«Χρυσό» θα πληρώνουν τον καφέ από τις 15 Ιουλίου όσοι δεν εμβολιάζονται, καθώς τα νέα μέτρα φέρνουν τεράστριους περιορισμούς, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των καταστηματαρχών της εστίασης.


Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι πριν την... είσοδό τους στην καφετέρια θα πρέπει να κάνουν PCR ή rapid test, που κοστίζουν 60 ευρώ και 20 ευρώ αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει για παράδειγμα πως ο ανεμβολίαστος θα δώσει 23 ή 63 ευρώ, ώστε να πιει ένα καφέ, αντί για 3,5 ευρώ που θα έδινε κανονικά.


Επίσης, σε περίπτωση που θελήσει να πάει πάλι για καφέ, εκτός της χρονικής διάρκειας του τεστ, πρέπει να κάνει νέο, με το κόστος να επιβαρύνει και πάλι τον ίδιο.

Μάλιστα, οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους δεν σταματούν εδώ, καθώς ακριβότερη θα είναι και η μετακίνηση εκτός νομού.


Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται rapid test ή PCR τεστ. Έτσι, αν μια οικογένεια παραδείγματος χάριν, όπου κανείς δεν έχει εμβολιαστεί, θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «δε θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι. Η χώρα δε θα ξανακλείσει για να προστατευτούν οι λίγοι ανεμβολίαστοι».


Πώς θα γίνεται η είσοδος στα καταστήματα

Μετά και την ανακοίνωση των μέτρων και τον διαχωρισμό των χώρων ψυχαγωγίας και διασκέδασης σε αμιγείς και σε μεικτούς χώρους, μία ήταν η ερώτηση που βγήκε από τα χείλη όλων. Πώς θα μπαίνουν στα μαγαζιά οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι;

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, σημείωσε ότι τα καταστήματα θα έχουν ένα άτομο σε ρόλο πορτιέρη που θα ελέγχει τους πελάτες, ώστε να διαπιστωθεί εάν φέρνουν τα απαραίτητα έγγραφα, μόνο και μόνο για να πιουν ένα καφέ.

«Ο καταστηματάρχης δε θα βλέπει τίποτα, δεν θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών, απλώς θα σκανάρει το QR που φέρουν τα πιστοποιητικά. Θα πηγαίνει ο εμβολιασμένος πελάτης με το πιστοποιητικό στο κινητό του, θα το σκανάρει στην εφαρμογή του καταστήματος και εφόσον ανάβει πράσινη ένδειξη, θα μπορεί να περάσει», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Οι επαγγελματίες που θα έχουν χώρους μεικτούς θα μπαίνουν αυτοί που έχουν αρνητικό rapid τεστ. Το rapid τεστ γίνεται σε διαγνωστικό κέντρο και καταχωρείται επίσημα από αυτό. Όπως και το μοριακό. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε εκδίδεται και το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει QR κωδικό απλά ισχύει για συγκεκριμένες μέρες. Απλώς ο ανεμβολίαστος θα πρέπει να υφίσταται την ταλαιπωρία, όταν θέλει να ξαναβγεί, θα πρέπει να ξανακάνει τεστ μετά από λίγες μέρες», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.     www.nonews-news.com