Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οικειοθελή αποχώρηση, διαφημίζει η Πειραιώς...Κλείνει 64 καταστήματα

Νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, «με παροχή κινήτρων στους εργαζόμενους που επιθυμούν να ακολουθήσουν νέες επαγγελματικές και προσωπικές διαδρομές», ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, την ίδια στιγμή που στο δρόμο θα βρεθούν...500 εργαζόμενοι, οι οποίοι κάνουν λόγο για στρατηγικές συρρίκνωσης αμφισβητώντας τον εθελούσιο χαρακτήρα της εξόδου. Επίθεση στην Τράπεζα Πειραιώς εξαπολύει το ΜέΡΑ25 με αφορμή την ανακοίνωση ότι κλείνει 64 καταστήματά της πανελλαδικά, μειώνοντας έτσι το δίκτυό της κατά 13%, ενώ το 2020, είχε υλοποιήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου άλλων 1.000 εργαζομένων.


Νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, «με παροχή κινήτρων στους εργαζόμενους που επιθυμούν να ακολουθήσουν νέες επαγγελματικές και προσωπικές διαδρομές», ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ κλείνει 64 καταστήματα, αφήνοντας εκατοντάδες εργοζομένους στον δρόμο.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, «η Τράπεζα Πειραιώς με υπευθυνότητα σχεδίασε ένα πρόγραμμα που προσφέρει το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος για τους εργαζόμενους, λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικά κριτήρια και επιχειρησιακές ανάγκες του οργανισμού, σε συνάρτηση με το στρατηγικό της πλάνο. Η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πραγματοποιείται από την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 έως και τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021».

Στην ίδια ανακοίνωση ανακοινώνονται και οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα. Όπως επισημαίνεται, δικαίωμα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έχουν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου ή με σχέση έμμισθης εντολής, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει τριετή συνεχόμενη προϋπηρεσία στον Όμιλο την 17η Ιουνίου 2021.

«Οικειοθελής» έξοδος
Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, στη λιτή της ανακοίνωση η διοίκηση «περιέγραφε μόνο τη μεταφορά των εργασιών και της πελατείας σε έτερα καταστήματα, αποφεύγοντας σκοπίμως οποιαδήποτε αναφορά σε εργαζόμενους». Ο ΣΕΤΠ επισημαίνει ότι οι στρατηγικές συρρίκνωσης οδηγούν σε περιδίνηση χωρίς επιστροφή και ότι ο μοναδικός τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά, είναι η ανάπτυξη, η οποία έρχεται μόνο μέσα από τους εργαζόμενους. Προειδοποιεί ότι θα αγωνιστεί μαζί με την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), ώστε η εθελουσία να είναι μία πραγματικά ελεύθερη επιλογή του εργαζόμενου, που θα εντάσσεται στον επαγγελματικό και οικογενειακό προγραμματισμό του για την επόμενη μέρα.

Την άμεση τοποθέτηση των υπαλλήλων από τα καταστήματα που κλείνουν στα καταστήματα υποδοχής ζητά το έτερο σωματείο, ο ΣΕΥΤΠΕ, και καλούν τους συναδέλφους τους επικοινωνούν με το σωματείο, αν δεχθούν πιέσεις για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εθελούσιας. Το σωματείο δηλώνει αποφασισμένο να αποκρούσει αντιδεοντολογικές πρακτικές που είχαν προκαλέσει σάλο -αυτό έπραξε και στο πρόσφατο παρελθόν, όπως «στην περίπτωση των προγραμματισμένων ραντεβού Περιφερειακών σε… ξενοδοχεία της επαρχίας, τα οποία ματαιώσαμε στην πράξη και που μοναδικό στόχο είχαν και έχουν να οδηγήσουν εργαζόμενους παρά τη θέλησή τους στην ‘‘οικειοθελή’’ έξοδο», αναφέρει ο σύλλογος.

Κλείνει 64 καταστήματα

Επίθεση στην Τράπεζα Πειραιώς εξαπολύει το ΜέΡΑ25 με αφορμή την ανακοίνωση ότι κλείνει 64 καταστήματά της πανελλαδικά, μειώνοντας έτσι το δίκτυό της κατά 13%.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, επιπλέον, η τράπεζα ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 500 εργαζομένων, ενώ μόλις πριν από έναν χρόνο, το 2020, είχε υλοποιήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου άλλων 1.000 εργαζομένων.

«Ναι, πρόκειται για την ίδια τράπεζα Πειραιώς που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με πακτωλό δημόσιου χρήματος από το 2008 μέχρι σήμερα, που είναι πρωταθλήτρια στους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, που πήρε χάρισμα όλη την περιουσία της Αγροτικής Τράπεζας από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που πριν ένα εξάμηνο η “Μητσοτάκης ΑΕ” της δώρισε Euro 2 δισ., ολοκληρώνοντας το έγκλημα των Coco’s του κ. Τσακαλώτου και που πρόσφατα ολοκλήρωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με Euro 1,5 δισ.! Εις υγείαν των κορόιδων δηλαδή», τονίζει το ΜέΡΑ25.

Thepressproject.gr

 

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.