Οικειοθελή αποχώρηση, διαφημίζει η Πειραιώς...Κλείνει 64 καταστήματα

Νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, «με παροχή κινήτρων στους εργαζόμενους που επιθυμούν να ακολουθήσουν νέες επαγγελματικές και προσωπικές διαδρομές», ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, την ίδια στιγμή που στο δρόμο θα βρεθούν...500 εργαζόμενοι, οι οποίοι κάνουν λόγο για στρατηγικές συρρίκνωσης αμφισβητώντας τον εθελούσιο χαρακτήρα της εξόδου. Επίθεση στην Τράπεζα Πειραιώς εξαπολύει το ΜέΡΑ25 με αφορμή την ανακοίνωση ότι κλείνει 64 καταστήματά της πανελλαδικά, μειώνοντας έτσι το δίκτυό της κατά 13%, ενώ το 2020, είχε υλοποιήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου άλλων 1.000 εργαζομένων.


Νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, «με παροχή κινήτρων στους εργαζόμενους που επιθυμούν να ακολουθήσουν νέες επαγγελματικές και προσωπικές διαδρομές», ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ κλείνει 64 καταστήματα, αφήνοντας εκατοντάδες εργοζομένους στον δρόμο.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, «η Τράπεζα Πειραιώς με υπευθυνότητα σχεδίασε ένα πρόγραμμα που προσφέρει το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος για τους εργαζόμενους, λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικά κριτήρια και επιχειρησιακές ανάγκες του οργανισμού, σε συνάρτηση με το στρατηγικό της πλάνο. Η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πραγματοποιείται από την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 έως και τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021».

Στην ίδια ανακοίνωση ανακοινώνονται και οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα. Όπως επισημαίνεται, δικαίωμα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έχουν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου ή με σχέση έμμισθης εντολής, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει τριετή συνεχόμενη προϋπηρεσία στον Όμιλο την 17η Ιουνίου 2021.

«Οικειοθελής» έξοδος
Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, στη λιτή της ανακοίνωση η διοίκηση «περιέγραφε μόνο τη μεταφορά των εργασιών και της πελατείας σε έτερα καταστήματα, αποφεύγοντας σκοπίμως οποιαδήποτε αναφορά σε εργαζόμενους». Ο ΣΕΤΠ επισημαίνει ότι οι στρατηγικές συρρίκνωσης οδηγούν σε περιδίνηση χωρίς επιστροφή και ότι ο μοναδικός τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά, είναι η ανάπτυξη, η οποία έρχεται μόνο μέσα από τους εργαζόμενους. Προειδοποιεί ότι θα αγωνιστεί μαζί με την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), ώστε η εθελουσία να είναι μία πραγματικά ελεύθερη επιλογή του εργαζόμενου, που θα εντάσσεται στον επαγγελματικό και οικογενειακό προγραμματισμό του για την επόμενη μέρα.

Την άμεση τοποθέτηση των υπαλλήλων από τα καταστήματα που κλείνουν στα καταστήματα υποδοχής ζητά το έτερο σωματείο, ο ΣΕΥΤΠΕ, και καλούν τους συναδέλφους τους επικοινωνούν με το σωματείο, αν δεχθούν πιέσεις για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εθελούσιας. Το σωματείο δηλώνει αποφασισμένο να αποκρούσει αντιδεοντολογικές πρακτικές που είχαν προκαλέσει σάλο -αυτό έπραξε και στο πρόσφατο παρελθόν, όπως «στην περίπτωση των προγραμματισμένων ραντεβού Περιφερειακών σε… ξενοδοχεία της επαρχίας, τα οποία ματαιώσαμε στην πράξη και που μοναδικό στόχο είχαν και έχουν να οδηγήσουν εργαζόμενους παρά τη θέλησή τους στην ‘‘οικειοθελή’’ έξοδο», αναφέρει ο σύλλογος.

Κλείνει 64 καταστήματα

Επίθεση στην Τράπεζα Πειραιώς εξαπολύει το ΜέΡΑ25 με αφορμή την ανακοίνωση ότι κλείνει 64 καταστήματά της πανελλαδικά, μειώνοντας έτσι το δίκτυό της κατά 13%.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, επιπλέον, η τράπεζα ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 500 εργαζομένων, ενώ μόλις πριν από έναν χρόνο, το 2020, είχε υλοποιήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου άλλων 1.000 εργαζομένων.

«Ναι, πρόκειται για την ίδια τράπεζα Πειραιώς που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με πακτωλό δημόσιου χρήματος από το 2008 μέχρι σήμερα, που είναι πρωταθλήτρια στους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, που πήρε χάρισμα όλη την περιουσία της Αγροτικής Τράπεζας από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που πριν ένα εξάμηνο η “Μητσοτάκης ΑΕ” της δώρισε Euro 2 δισ., ολοκληρώνοντας το έγκλημα των Coco’s του κ. Τσακαλώτου και που πρόσφατα ολοκλήρωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με Euro 1,5 δισ.! Εις υγείαν των κορόιδων δηλαδή», τονίζει το ΜέΡΑ25.

Thepressproject.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Μήλα τους για το πώς θα βγάλουν τον χειμώνα...

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων