Κρύα, ισπανική σούπα γκασπάτσο

Υλικά

  • 800 γρ. ώριμες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • 2 φέτες ψωμί, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κουταλιές ξίδι sherry
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι     

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τοποθετήστε το ψωμί, στείψτε τις ντομαάτες και τοποθετήστε πάνω στο ψωμί. Αφήστε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το ψωμί να απορροφήσει τους χυμούς της ντομάτας και να μαλακώσει.
    Βήμα 2
    Χτυπήστε τις ντομάτες και το ψωμί μέχρι να σχηματίσουν ένα ομοιόμορφο χυλό. Προσθέστε το αγγούρι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ξύδι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
    Βήμα 3
    Συνεχίστε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέστε το ελαιόλαδο όσο χτυπάτε τα υλικά.
    Βήμα 4
    Μεταφέρετε τη σούπα σε ένα δοχείο αποθήκευσης και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.       www.newsbeast.gr