Υλικά
- 800 γρ. ώριμες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
- 2 φέτες ψωμί, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδου
- 2 κουταλιές ξίδι sherry
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τοποθετήστε το ψωμί, στείψτε τις ντομαάτες και τοποθετήστε πάνω στο ψωμί. Αφήστε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το ψωμί να απορροφήσει τους χυμούς της ντομάτας και να μαλακώσει.Βήμα 2Χτυπήστε τις ντομάτες και το ψωμί μέχρι να σχηματίσουν ένα ομοιόμορφο χυλό. Προσθέστε το αγγούρι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ξύδι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.Βήμα 3Συνεχίστε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέστε το ελαιόλαδο όσο χτυπάτε τα υλικά.Βήμα 4Μεταφέρετε τη σούπα σε ένα δοχείο αποθήκευσης και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. www.newsbeast.gr